SANATATE

Mâinile care sunt constant reci pot semnala unele boli grave: La ce să fii atent

Foto: Pinterest.com

Mâinile care sunt constant reci pot semnala unele boli grave: La ce să fii atent. Mâini constant reci – aceasta este o problemă care afectează cel mai des femeile. Se pare că acest lucru poate fi un simptom al anumitor boli.

Mâinile care sunt constant reci: Ce indică

Mâinile reci pot fi un simptom al tensiunii arteriale scăzute și al modificărilor hormonale. Medicul rus

Dr. Tamara Ilinskaya spune că, în comparație cu bărbații, femeile au mai puțină masă musculară – corpul lor produce mai puțină căldură și se răcește mai repede. Dar tendința de răceală este determinată nu numai de diferența de masă corporală. Medicul a numit bolile care ar putea sta la baza acestei probleme.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la mâini: Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

Tensiunea arterială scăzută

Atunci când tensiunea arterială este scăzută, organismul încearcă în principal să mențină temperatura optimă a organelor vitale. Zonele periferice la pacienții hipotensivi suferă de o lipsă de căldură din cauza unei circulații sanguine insuficient de intense.

Fluctuații hormonale

Potrivit medicului, ca multe alte procese din organism, circulația corectă a sângelui depinde de hormoni. Fluctuațiile hormonale sau tulburările care afectează circulația sângelui sunt una dintre cauzele frecvente ale mâinilor constant reci.

Sentimente negative, anxietate

În aceste condiții, crește concentrația de hormoni de stres, ceea ce creează condiții pentru spasme vasculare, perturbând circulația sângelui.

Ateroscleroza

Această boală este una dintre cele mai periculoase cauze ale tulburărilor fluxului sanguin. Cu ea, spațiul interior al arterelor și vaselor se îngustează din cauza acumulării de plăci de colesterol. Ca urmare, sângele curge mai încet, fluxul sanguin complet nu ajunge la degete, iar acestea devin reci.

CITEȘTE ȘI: Bolile care fac ca mâinile să amorțească noaptea

Fumatul

Fumul de tutun provoacă o eliberare intensă a hormonului vasopresină, sub influența căruia pot apărea spasme ale vaselor de sânge. De asemenea, fumătorii sunt predispuși la ateroscleroză din cauza proceselor patologice din țesutul vascular care apar sub influența diferitelor componente ale fumului de tutun, potrivit actualno.com.

Comentarii: