NUTRITIE SANATATE

Ce se întâmplă cu arterele dacă bei 3 cești de cafea pe zi

healthline.com

Ce se întâmplă cu arterele dacă bei 3 cești de cafea pe zi. Oamenii de știință brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo au dezvăluit ce se întâmplă cu arterele persoanelor care consumă 3 cești de cafea pe zi.

Ce se întâmplă cu arterele dacă bei 3 cești de cafea pe zi

Consumul a trei cești de cafea pe zi ajută la desfundarea arterelor – oamenii de știință au ajuns la această concluzie. În cadrul studiului lor, ei au constatat că băutorii de cafea aveau mai puține calcificări arteriale.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu aceste boli TREBUIE să bea mai multă cafea

Acest lucru înseamnă că au mai puține depuneri de calciu pe pereții aortei din inimă. Dar oamenii de știință recunosc, de asemenea, că acest obicei poate dăuna sănătății și în alte moduri. Ei nu au determinat încă ce componente din cafea afectează sănătatea inimii. Este posibil ca acest efect să se datoreze cofeinei sau antioxidanților conținuți în populara băutură.

Studiul oamenilor de știință se bazează pe obiceiurile și sănătatea sistemului cardiovascular a 4.400 de persoane. Aproape toți au consumat cafea cu cofeină – 56% dintre aceștia beau cafea de cel puțin două ori pe zi, iar 12% o fac de mai mult de trei ori pe zi.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece în Brazilia cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi.

Doar 10% dintre participanții la studiu aveau niveluri ridicate de calcifiere arterială. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest nivel este invers proporțional cu cantitatea de cafea din dieta umană.

CITEȘTE ȘI: Doctor: Ce se întâmplă cu ficatul tău dacă bei cafea în fiecare dimineață

Cu cât o persoană bea mai multă cafea, cu atât mai puțin calciu se depune pe pereții arterelor sale. Dar pentru cei care consumă mai mult de trei cești pe zi, rezultatele sunt cele mai bune, potrivit actualno.com.

Comentarii: