SANATATE

Medicii răspund: Să bei sau nu apa rămasă în pahar peste noapte?

foodsforbetterhealth.com

Apa lăsată în pahar, peste noapte, nu ar trebui consumată. Iată explicația medicilor.

„Majoritatea avem obiceiul să punem pe noptieră câte un pahar cu apă în cazul în care peste noapte organismul simte nevoia de a consuma acest lichid.

CITEȘTE ȘI: De ce să îți începi ziua cu un pahar cu apă: Crește capacitatea de a lupta cu virusurile și curăță stomacul

Trebuie să ştim că apa din pahar poate să sufere anumite modificări nefiind protejată de o farfuriuţă pe care ar fi bine să o punem deasupra. Schimbările sunt datorate de particulele care se pot pune pe suprafaţa apei, astfel contaminând-o cu praf sau cu încărcătura microbiană care poate să existe uneori în încăperea în care dormim”, a declarat doctorul Valentin Boldea, D.S.P. Galaţi, potrivit adevarul.ro.

„Poate suferi modificări de oxidare”

„În momentul în care apa intră în contact cu aerul poate suferi şi modificări de oxidare, acea numită apă stătută care îşi schimbă proprietăţile fizico-chimice, dar şi încărcătura microbiană.

Chiar dacă noi punem în pahar apă dintr-un bidon sau sticlă îmbuteliată, lăsată descoperită suferă modificări de a se contamina cu microorganisme prin fenomenele descrise anterior.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Un simplu pahar de apă cu gheață reprezintă un pericol pentru sănătate – Nu are de a face cu durerea de gât

Dacă avem posibilitatea, e bine să ţinem apa într-un bidonaş pe noptieră sau să existe căniţe cu sistem de închidere, astfel încât apa să intre cât mai puţin în contact cu aerul”, a precizat doctorul Valentin Boldea, D.S.P. Galaţi.

Comentarii: