MOMS SANATATE

Medicul Tudor Ciuhodaru, avertisment cu privire la COVID: Primele semne care ar trebui să-i alerteze pe părinți – Trebuie să meargă cu copiii la spital!

fox17.com

Potrivit CNCAV, 424 minori sunt internați cu Covid în spitalele din România. Din păcate, dintre aceștia, 23 se află la Terapie Intensivă.

La Iași, de exemplu, a fost depistat un focar de Covid la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, unde 27 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, focarul de Covid-19 a fost depistat în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Au fost confirmate cu Covid 27 de persoane, 14 copii și 13 însoțitori.

CITEȘTE ȘI: Cum poți să îți dai seama dacă copilul tău este agresat la școală: Micile detalii la care să fii atent

Simptome Covid copii

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a prezentat primele semne care ar trebui să-i alerteze pe părinți și să se prezinte de urgență la spital, împreună cu copiii.

„Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini. Autoritățile s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată. Dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă.

Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen.

Orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă. Ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă Așa că, în clipa în care avem cea mai mică suspiciune, să nu-i ducem în colectivitate pentru că este clar că în momentul în care cineva are simptome în colectivitatea școlară, deja toți ceilalți din clasă sunt contacte și, de fapt, boala s-a transmis mai departe”, a avertizat medicul Ciuhodaru, portivit Antena 3.

Tudor Ciuhodaru, precizări pentru părinți: „Aveți grijă să sunați medicul de familie, la orice simptom”

Europarlamentarul PSD a ținut să avertizeze părinții vaccinați.

„DSP a spus că dacă este un copil cu coronaviroză iar părintele este vaccinat, el poate umbla liber pe stradă, fără niciun fel de carantină. Au lăsat practic alte mii de bombe în libertate, bombe biologice, care evident nu fac decât să amplifice această pandemie.

CITEȘTE ȘI: Efectul ciudat pe care COVID-19 îl are asupra picioarelor – Există și o parte bună!

Așa că fiți precauți, nu vă uitați ce se întâmplă pe la congrese sau pe la conferințe, că ne doare mintea și nimeni nu mai crede nimic, apropo de măsură eficientă.

Aveți grijă să sunați medicul de familie, la orice simptom, mai ales la un copil, care de foarte multe ori nu poate să descrie clar o simptomalogie, ar trebui să fie evaluat de medicul de familie.

Și nu temporizați prezentarea la spital, pentru că mai ales la cei mici poate fi prea târziu”, a subliniat medicul Tudor Ciuhodaru.

Comentarii: