SANATATE

Metodele tradiționale de tratare a tusei: Remediile naturale care au fost folosite cu succes de-a lungul timpului

Metodele tradiționale de tratare a tusei: Remediile naturale care au fost folosite cu succes de-a lungul timpului. Bolile respiratorii sunt larg răspândite, astfel încât problema tusei este destul de relevantă. Medicina a dezvoltat diverse modalități de combatere a acestui simptom neplăcut.

Cu toate acestea, multe medicamente farmacologice au efecte secundare, iar pacienții nu se grăbesc să recurgă la medicamente, ci apelează la rețete de casă „dovedite”. Unele dintre ele pot funcționa cu adevărat, în timp ce altele sunt inutile.

În ceea ce privește medicamentele, unele dintre ele sunt destul de sigure. Așadar, haideți să vedem cum puteți scăpa de tuse folosind metode tradiționale. Metodele tradiționale de tratare a tusei au fost folosite de mult timp. Se crede că acestea ajută la subțierea mucusului și la eliminarea acestuia din tractul respirator.

CITEȘTE ȘI: Cele două plante care îți pot lua tusea cu mâna: Siropul pe care îl poți prepara chiar acasă

Metodele tradiționale de tratare a tusei: Remediile naturale care au fost folosite cu succes de-a lungul timpului

Comprese de încălzire

Se umezește tifonul într-o soluție de alcool, se așează pe piept, se pune un strat izolator de polietilenă deasupra și apoi un prosop cald.

Masaj local

Folosiți orice substanțe cu efect iritant local: camfor, unguent de terebentină, diverse uleiuri (brad, eucalipt, mentă). Aceste proceduri sunt contraindicate la copiii cu vârsta sub un an, precum și la orice infecții și leziuni ale pielii. Ele nu trebuie utilizate în faza acută a bolii, când temperatura este ridicată.

Multe plante medicinale conțin componente care ajută la subțierea și eliminarea mucusului și substanțe cu efect antiinflamator. Cel mai adesea, pentru tuse, se folosesc:

  • rădăcini de conopidă,
  • nalbă,
  • lemn-dulce,
  • frunze de plantain,
  • dovleac amar,
  • cimbru,
  • mentă,
  • melisa,
  • plante de rozmarin sălbatic

În ciuda faptului că fitoterapia este considerată o modalitate inofensivă de a scăpa de tuse, nu trebuie să uităm de posibilitatea apariției alergiilor – mai ales la cei care sunt predispuși la aceasta.

Amestecuri și decocturi

Medicina tradițională cunoaște multe rețete de remedii de casă pentru tuse, bazate pe produse cărora li se atribuie, de obicei, proprietăți curative. De exemplu, se crede că mierea, ceapa, ceapa, usturoiul, ghimbirul, ridichea neagră și aloe au un efect benefic asupra sistemului respirator. Din aceste produse se prepară amestecuri pentru administrare orală.

Un remediu utilizat pe scară largă, de exemplu, este mierea cu aloe sau cu suc de rapiță neagră.

Siropuri

Siropurile au un gust plăcut, iar copiii le acceptă cu ușurință. Produsul poate conține atât componente naturale, cât și chimice. Cu o tuse necomplicată din cauza unei răceli, este mai bine să dați preferință siropurilor pe bază de plante. Compoziția lor naturală garantează efecte secundare minime, iar substanțele active ale plantelor medicinale asigură un efect expectorant și mucolitice pronunțat.

CITEȘTE ȘI: Planta cu cel mai mare efect de calmare: Tratează insomnia, anxietatea, tusea sau migrena

Siropurile vegetale pot fi monocomponente sau multicomponente. Primele conțin doar un singur extract și ajută atât în cazul tusei uscate, cât și al celei umede. Cele din urmă sunt făcute din mai multe tipuri de plante medicinale. Datorită compoziției multicomponente, se obține un efect complex: astfel de produse sunt adesea universale, ele pot fi folosite pentru ambele tipuri de tuse, potrivit actualno.com.

Comentarii: