NUTRITIE SANATATE

Micul dejun care are grijă de glicemia ta: Regulile de care să ții cont dacă ai diabet

rd.com

Un mic dejun sănătos pentru diabetici este bogat în fibre și antioxidanți. Porneș-ți metabolismul de dimineață în mod corect cu aceste sfaturi încercate și adevărate.

Nu sări peste micul dejun

Chiar dacă glicemia este mare dimineața, nu sări peste micul dejun. Cercetările arată că renunțarea la masa de dimineață crește riscul de obezitate și rezistență la insulină. Și studiile confirmă că cei care mănâncă micul dejun sunt mai capabili să reziste alimentelor grase și bogate în calorii mai târziu în cursul zilei.

Garnisește-ți întotdeauna cerealele cu fructe

Presupun că începi deja ziua cu cereale care conțin cel puțin 5 grame de fibre per porție. (Studiile au descoperit că oamenii care mănâncă în mod regulat cereale integrale câștigă mai puțin în greutate decât cei care nu o fac.)

O altă parte importantă a unui mic dejun echilibrat pentru diabetici este fructele. Fă-l și mai prietenos cu diabetul adăugând o jumătate de cană (o porție) de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau afine, recomandă rd.com.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama că ți-a scăzut glicemia, chiar dacă nu ai diabet – Cauzele care generează semnalele de alarmă

Presară 1 sau 2 linguri de semințe de in măcinate pe cereale și iaurt calde și reci

Bogate în proteine și fibre, aceste semințe minuscule sunt o mană divină pentru zahărul din sânge, precum și pentru inima. De asemenea, conțin acizi grași pe care organismul îi folosește pentru a produce același tip de acizi grași omega-3 pe care îl obțineți din pește.

Ca și peștele, semințele scad colesterolul și ajută la protejarea din nou a inflamației. În plus, gustul lor ușor de nucă este delicios! Păstrează semințele întregi în frigider și macină cantitatea de care ai nevoie cu o râșniță de condimente sau cafea.

Consumă fulgi de ovăz mai multe zile pe săptămână, mai ales iarna

Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai bune alimente la micul dejun pentru diabetici. Conține 4 grame de fibre per cană, ceea ce va ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge constant.

Și studiile au arătat că consumul unei cani de fulgi de ovăz de cinci sau șase ori pe săptămână poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 39 la sută. De asemenea, fulgii de ovăz te pot ajuta să mănânci mai puțin mai târziu în cursul zilei.

Un studiu a constatat că persoanele care au mâncat fulgi de ovăz dimineața au mâncat cu 30% mai puține calorii la prânz, comparativ cu persoanele care au mâncat cereale cu zahăr și fulgi la micul dejun.

Consumă lapte degresat sau iaurt la micul dejun

Când cercetătorii au studiat 10.000 de femei, au descoperit că, cu cât femeile consumau mai mult calciu și vitamina D (care se adaugă la laptele fortificat), cu atât este mai puțin probabil ca acestea să aibă sindrom metabolic, un grup de simptome care crește riscul de diabet și boli de inimă.

Vitamina D ajută, de asemenea, organismul să folosească insulină, iar consumul mai mare de calciu este asociat cu un nivel mai scăzut de colesterol. Consumul de lapte și consumul de produse lactate ajută oamenii și să slăbească.

CITEȘTE ȘI: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilor – Cum miroase diabetul

Alege o portocală în loc de suc de portocale

Sucul este o sursă de carbohidrați concentrați și îi lipsește fibrele întregului fruct. Fructele te vor face să te simți mai mulțumit și mai plin.

Doctoricește ceaiul sau cafeaua cu scorțișoară

O modalitate de a scădea zahărul din sânge este să adaugi un baton de scorțișoară în ceai sau să faci un ceai de scorțișoară amestecând un baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. Sau poți adăuga o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră în cafeaua măcinată înainte de a o pune în recipientul de făcut cafea.

Comentarii: