NUTRITIE SANATATE

Micul dejun ideal care ajută la scăderea tensiunii arteriale și protejează împotriva atacurilor de cord

hotelunirea.ro

Micul dejun ideal care ajută la scăderea tensiunii arteriale și protejează împotriva atacurilor de cord. Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru accidentele vasculare cerebrale și poate provoca atacuri de cord, boli renale și chiar demență vasculară. Consumul anumitor alimente dimineața poate ajuta la combaterea acestei probleme, relatează Healthline, citând cercetări științifice.

Micul dejun ideal pentru normalizarea tensiunii arteriale și prevenirea atacului de cord

Sarea este recunoscută ca unul dintre principalii vinovați ai hipertensiunii arteriale. Sodiul determină organismul să rețină excesul de lichide, creând presiune asupra pereților arterelor. Cu toate acestea, pe lângă reducerea aportului de sodiu, există o altă modalitate eficientă de a contracara efectele sale nocive.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun cu proteine pentru inimă

Consumul de alimente bogate în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, deoarece acest mineral important favorizează eliminarea sodiului din organism. De asemenea, favorizează relaxarea pereților arteriali, asigurând un flux sanguin mai lin.

American Heart Association afirmă că alimentele bogate în potasiu sunt importante pentru controlul tensiunii arteriale ridicate, cunoscută și sub numele de hipertensiune, deoarece potasiul reduce efectele sodiului. Cu cât consumați mai mult potasiu, cu atât pierdeți mai mult sodiu prin urină. Potasiul ajută, de asemenea, la ameliorarea tensiunii pe pereții vaselor de sânge, ceea ce scade și mai mult tensiunea arterială.

Trei alimente de bază

Aceste trei alimente de bază pentru micul dejun conțin cantități impresionante de potasiu, ceea ce le face ideale pentru controlul tensiunii arteriale încă de la trezire. Acestea sunt avocado, iaurtul simplu și sucul de portocale.

Clinica Cleveland notează că doar jumătate de avocado conține aproximativ 364 miligrame (mg) de potasiu.

„Chiar dacă nu ai nevoie de un alt motiv pentru a consuma guacamole, jumătate de cană de avocado cremos conține aproximativ 364 mg de potasiu”, se arată în raport.

Healthline subliniază că consumul de iaurt simplu oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iaurtul este o sursă excelentă de calciu, riboflavină și potasiu. O cană (245 de grame) din această delicioasă cremă oferă 380 mg de potasiu.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat

Potrivit Medical News Today, o cană de suc de portocale proaspăt stors poate conține până la 496 mg de potasiu. O cană mică (150 ml) de suc de portocale 100% oferă aproximativ 7,5% din necesarul zilnic de potasiu . Deoarece legătura dintre potasiu și tensiunea arterială este bine stabilită, alimentele care sunt surse bune de potasiu, cum ar fi sucul de portocale 100%, pot fi benefice pentru sănătatea inimii, mai raportează publicația.

Comentarii: