REVIEW

Miercurea Mare, ziua în care Iuda îl vinde pe Iisus pentru 30 de arginți. Ce trebuie să știți despre această zi

Mâine, în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor e zi de post negru. Pentru cei care nu au reușit să țină cum trebuie acest post este o ocazie bună ca să o facă și să-și spele oarecum păcatele.

Iar dacă astăzi, marți, a fost ultima zi în care gospodinele au putut să aspire și să rânduiască toate cele în casă, să o curățească, mâine e ultima dată când se mai poate spăla, călca și se mai poate munci la câmp.

 

Citește și: CUM poți să faci ouă de Paște fără coloranți artificiali

 

Ziua când Mântuitorul este trădat

Denia din seara de miercuri ne vorbește despre Iuda, apostolul care l-a trădat pe Hristos. În această zi, Iuda Iscarioteanul l-a vândut fariseilor pe Fiul Domnului pentru 30 de arginți. Miercurea este ziua în care cărturarii și fariseii, temându-se de puterea pe care Iisus o avea asupra mulțimii, au făcut sfat ca să-l prindă și să-l ucidă.

Și atunci, Iuda, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Hristos, a mers la cei ce urzeau împotriva Lui și a zis: ”Ce voiți să îmi dați și eu ÎL voi da în mâinile voastre?. Iar ei i-au dat 30 de arginți, iar el, de atunci, a căutat prilej ca să-L dea în mâinile lor!” (Matei, 26, 15-16)

Tot în seara de miercuri, evangheliștii vorbesc despre pilda femeii păcătoase. Dorind să i se ierte păcatele, în timp ce Mântuitorul se afla în casa lui Lazăr, femeia a spart deasupra capului lui Iisus un vas scump de alabastru plin cu mir, i-a spălat picioarele cu lacrimi și i le-a șters cu părul.

Ucenicii Lui au considerat-o pagubă și s-au arătat nemulțumiți însă Iisus i-a luat apărarea femeii, spunând că ea a făcut bine.

”Turnând mir pe trupul Meu, M-a pregătit pentru îngropare. Și drept vă spun vouă: oriunde se va propovădui Evanghelia în lumea aceasta, se va spune și ceea ce a făcut ea, spre pomenirea ei!” (Matei, 26, 6-13)

 

 

sursa: romaniatv.ro, crestinortodox.ro

 

Comentarii: