SANATATE

Migrenele pot fi prevenite – Cinci măsuri pentru a evita durerile de cap

Foto: Pinterest.com

Migrena este o boală cronică frecventă care apare cu atacuri caracterizate prin cefalee unilaterală recurentă, pulsatilă.

Simptomele debilitante ale migrenei includ:

  • greață
  • vertij
  • vărsături
  • sensibilitate la lumină, sunet și mirosuri

Prin identificarea și evitarea unor activități specifice, vă puteți reduce la minimum șansele de a avea o migrenă.

CITEȘTE ȘI: Dieta care te scapă de migrenă: Cazul unui american a devenit exemplu dat de cercetători

Cum să vă protejați de migrene?

1. Zgomote puternice și lumină puternică

Zgomotele puternice și luminile intermitente, strălucitoare sunt factori declanșatori comuni pentru atacurile de migrenă. Nu este întotdeauna posibil să le evitați, dar fiți pregătit dacă știți când apar. Astfel de locuri sunt:

  • condusul pe timp de noapte
  • cinematografele
  • vizitarea cluburilor sau a localurilor aglomerate
  • strălucirea soarelui

Ceea ce puteți face este să reduceți la minimum zgomotul din jurul dumneavoastră și să faceți pauze scurte dacă lucrați la un laptop.

2. Schimbările hormonale

Multe femei au tendința de a avea mai multe migrene în timpul sau chiar înainte de ciclul menstrual. În această perioadă, femeile ar trebui să fie deosebit de vigilente în ceea ce privește dieta și obiceiurile lor de exerciții fizice. Acest lucru va ameliora simptomele înainte ca acestea să înceapă.

3. Vremea de afară

Schimbările de vreme vă pot afecta – umiditatea și temperaturile ridicate pot stimula durerile de cap, la fel ca și zilele ploioase. Dacă observați că vremea se schimbă, intrați în casă și odihniți-vă dacă este posibil pentru a evita o migrenă.

4. Evitați stresul

Migrenele sunt un rezultat comun al evenimentelor stresante. Puteți încerca tehnici de relaxare care vă pot ajuta să reduceți nivelul de stres.

CITEȘTE ȘI: Descoperire a cercetătorilor americani: De ce femeile suferă mai des de migrenă decât bărbații

5. Alegeți exerciții de relaxare

Evitați exercițiile fizice extenuante și concentrați-vă pe cele de relaxare. Fiți atenți la răspunsul corpului dumneavoastră la anumite activități. Alegeți activități care promovează reducerea stresului fără a suprasolicita organismul.

Comentarii: