SANATATE

Mineralul care te ajută să adormi ușor

citynews.ro

Când vine vorba de somnifere, este posibil să fiți familiarizați cu melatonina, care vă poate ajuta să adormiți. Dar acum tot mai mulți oameni folosesc magneziul pentru somn.

Lipsa somnului afectează acuitatea mentală, starea de spirit și productivitatea Potrivit unui studiu, senzația de oboseală afectează negativ capacitatea oamenilor de a face exerciții fizice și de a se concentra. Faptul că nu se odihnesc suficient noaptea le înrăutățește chiar și relațiile cu familia și prietenii.

CE ESTE MAGNEZIUL?

Magneziul este un mineral care ajută mai mult de 300 de enzime să efectueze diverse reacții chimice în organism, inclusiv:

  • Controlul glicemiei
  • Reglarea tensiunii arteriale
  • Producția de energie
  • Glicoliza
  • Funcția musculară și nervoasă
  • Fosforilarea oxidativă
  • Sinteza proteinelor

Magneziul acționează, de asemenea, ca un conductor electric care contractă mușchii și face ca inima să bată regulat, potrivit unor experți.

CITEȘTE ȘI: Vrei un somn mai odihnitor? Asigură-te că îți iei doza de magneziu din aceste alimente

DAR POATE MAGNEZIUL SĂ VĂ AJUTE CU ADEVĂRAT SĂ DORMIȚI MAI UȘOR?

În primul rând, magneziul este un jucător important în multe dintre etapele care vă permit să asimilați proteine și să le transformați în substanțe chimice care vă ajută să vă simțiți somnoros.

De asemenea, ajută la calmarea sistemului nervos, ajutându-l să lucreze mai eficient. Acesta este motivul pentru care magneziul este adesea un supliment pe care medicii îl folosesc pentru a ajuta oamenii să gestioneze simptomele sindromului picioarelor neliniștite.

Acest mineral ajută, de asemenea, organismul să mențină nivelurile de acid gama-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător responsabil cu „oprirea” stării de veghe.

CE POATE CAUZA DEFICIENȚA DE MAGNEZIU?

Magneziul se obține destul de ușor din alimente. Cu toate acestea, dacă nu primiți suficient magneziu în alimentație, riscați să suferiți de carență.

Potrivit studiilor, persoanele care au o dietă săracă și dezechilibrată în general, oricine nu poate absorbi magneziul din cauza unor boli intestinale sau a utilizării excesive de laxative, sau persoanele care au probleme renale sau diabet pot fi mai expuse riscului de a avea deficiență de magneziu.

O lipsă de magneziu poate duce la simptome care includ contracții musculare, crampe, depresie, oboseală și chiar tensiune arterială ridicată. Dar deficiența gravă de magneziu este destul de rară, spun experții.

CE ALIMENTE SUNT BOGATE ÎN MAGNEZIU?

Ar trebui să încercați să obțineți o cantitate solidă de magneziu din alimente. Așadar, nu este nevoie să apelați la un supliment alimentar decât dacă aveți o deficiență diagnosticată.

Acest lucru înseamnă să adăugați în dieta dumneavoastră mai multe alimente precum migdalele, spanacul, laptele de soia, untul de arahide și avocado, care sunt surse bune de magneziu.

Magneziul se găsește, de asemenea, în produsele lactate, cum ar fi ouăle, laptele și iaurtul, precum și în banane.

CITEȘTE ȘI: Dezechilibrul electroliților: Simptomele care îți arată că ai niveluri joase de magneziu, calciu și potasiu

ESTE MAGNEZIUL MAI BUN PENTRU SOMN DECÂT MELATONINA?

De fapt, magneziul și melatonina vizează două lucruri diferite în ceea ce privește somnul. Magneziul poate ajuta la relaxarea și calmarea corpului, în timp ce melatonina va provoca în mod direct modificări hormonale care vă pot face să adormiți.

Melatonina vă va afecta mai direct somnul și probabil va avea un impact mai puternic asupra tiparelor de somn decât magneziul, care vă va ajuta în principal doar să vă relaxați înainte de culcare.

Ar putea fi cel mai bine să încercați mai întâi magneziul pentru a vă ajuta să vă calmați, iar dacă observați că nu funcționează, atunci luați în considerare posibilitatea de a încerca melatonina.

Comentarii: