NUTRITIE SANATATE

Alimente care îmbunătățesc circulația sângelui: Protejează inima și arterele

topremediinaturiste.ro

O circulație normală și intensă a sângelui protejează împotriva unui număr de probleme și boli. Anumite alimente îmbunătățesc circulația sângelui în tot corpul și, din acest motiv, ar trebui consumate zilnic.

Alimente care îmbunătățesc circulația sângelui

Ciocolată neagră

Dacă vă simțiți vinovați în timp ce mâncați ciocolată, atunci aceste informații vă vor ajuta cu siguranță să scăpați de ea.
Consumată cu moderație, ciocolata neagră este benefică. Aceasta ajută la producerea de oxid nitric, care joacă un rol esențial în protejarea inimii și a venelor. Cacao este o sursă puternică de antioxidanți care ajută la controlul tensiunii arteriale și al nivelului de colesterol, precum și la îmbunătățirea circulației sângelui în organism, scrie Healthline.

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Cele 5 alimente care împiedică formarea de cheaguri de sânge și le dizolvă pe cele existente

Ridichi

Această legumă are, de asemenea, un efect pozitiv asupra circulației sângelui. Ridichile sunt bogate în minerale, inclusiv potasiu, care normalizează tensiunea arterială. O jumătate de cană de ridichi tocate conține 135 mg de potasiu, care scade tensiunea arterială.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este bogată în nitrați, care afectează în mod activ circulația sângelui prin organism. Acest lucru saturează rapid toate țesuturile noastre cu oxigen. Asigurați-vă că beți suc de sfeclă pentru a îmbunătăți circulația sângelui, indiferent dacă faceți sau nu exerciții fizice.
Acest suc îmbunătățește mobilitatea la persoanele cu boală arterială periferică care au dureri la mers.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci când ești foarte obosit: Alimentele care cresc nivelul de zahăr și de insulină din sânge

Ardei

Ardeiul roșu și verde se numără, de asemenea, printre alimentele care au un efect pozitiv asupra circulației sângelui. Ardeii conțin capsaicină, ale cărei beneficii pentru sănătate sunt confirmate de tot mai multe cercetări noi în fiecare an. S-a demonstrat că capsaicina este importantă pentru circulația normală a sângelui.

Comentarii: