REVIEW

Locuri și obiecte din casă pe care uităm să le curățăm – Sunt mai la îndemână decât ai crede

a1serviceproviders.com

Locurile și obiectele greu accesibile, pe care oamenii le pot curăța o dată pe an sau chiar mai rar, sunt adesea lăsate nesupravegheate în timpul curățeniei. Pentru a preveni acumularea de germeni pe acestea, ar trebui să folosiți dezinfectanți. Ce este lăsat nesupravegheat după curățare?

Pieptenele

Femeile și bărbații folosesc pieptenele în fiecare zi, pe ele se acumulează multă grăsime, epidermă și păr. Dacă nu este curățat în timp util, toată această murdărie va ajunge pe păr și va contribui la apariția mătreții.

Cheile și mânerele ușilor

Pentru a intra în casă, oamenii apucă mai întâi mânerul ușii de la intrare și abia apoi ating cheile și alte suprafețe din casă. Pentru a nu se acumula murdărie pe ele și pentru a nu se înmulți bacteriile, este necesar să le tratăm cu dezinfectanți cât mai des posibil.

CITEȘTE ȘI: Chiar și cea mai neîngijită baie va străluci de curățenie dacă folosiți această soluție

Coșul de gunoi

Pentru a nu crea un mediu propice pentru reproducerea bacteriilor și a microorganismelor periculoase în casă, este necesar să se scoată gunoiul din casă în fiecare zi. Este necesară curățarea regulată a găleții în sine. Ar trebui să folosiți mai întâi apă caldă pentru a clăti și apoi periați cu un detergent. Dacă este posibil, tratați găleata cu un antiseptic.

Cotierele mobilei

Cotierele, care sunt disponibile pe mobila tapițată, sunt locul cel mai murdar. Aspirați-le cel puțin o dată pe săptămână. Curățarea cu aburi este cea mai sigură. Suportul pentru periuța de dinți sau cupa Mulți oameni nu acordă atenție cupei în care sunt depozitate periuțele de dinți, iar în ea apar adesea bacterii. Apa reziduală care se scurge de la periuțele de dinți duce la apariția mucegaiului.

Tocătorul

Pe tocător se acumulează multe microorganisme periculoase. Prin urmare, este de dorit să se utilizeze cât mai multe tocătoare pentru anumite tipuri de produse.

Dacă este posibil, acestea ar trebui, de asemenea, să fie tratate cu un agent antibacterian.

Frigiderul și mașina de spălat

Dacă frigiderul are un mâner, atunci acesta trebuie curățat la timp de murdărie și bacterii. Dacă nu, atunci trebuie să ștergeți ușa laterală pe care oamenii o ating de multe ori în timpul zilei.

Când scoateți hainele curate din mașina de spălat, trebuie să vă amintiți că murdăria rămâne pe tamburul mașinii de spălat, așa că este necesar să efectuați în mod regulat o curățare preventivă a mașinii de spălat.

Perdeaua de duș

În baie există întotdeauna o umiditate ridicată, iar dacă nu există ventilație în ea, atunci, în timp, bacteriile vor începe să se înmulțească acolo și vor apărea ciupercile. Acest lucru se observă mai ales pe perdeaua de duș.

CITEȘTE ȘI: Produsele de curățenie pe care să NU le amesteci niciodată: Pot face mai mult rău decât să ajute

Prin urmare, ar trebui să fie curățată cel puțin de două ori pe lună. După ce faceți duș, perdeaua stă în picioare pentru a se usca. Ar trebui să o spălați cu detergent de rufe cu adaos de agenți antibacterieni. Cel mai bine este să cumpărați perdele de vinil, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta mucegai și pot fi spălate în siguranță la mașină.

Dacă apare mucegai pe perdea, aceasta trebuie pusă într-un bol cu apă caldă și adăugată acolo sare sau sifon.

Comentarii: