AVERTISMENT

Acest articol conține imagini explicite. Te rugăm să confirmi că ai vârsta legală pentru a accesa articole cu conținut sexual.

Explicit RELATII

MITURILE despre SEXUL în timpul sarcinii

Foto: Pinterest.com

Sarcina este perioada în care organismul unei femei suferă cele mai mari modificări, iar pentru binele fătului, probabil ştii de la prietenele tale că sunt activităţi pe care ar trebui să le eviţi şi activităţi pe care ar trebui să le faci mai des.

Unde se situează însă sexul în toată această ecuaţie? Unele femei ar spune că ar trebui evitat în sarcină, altele cred că este chiar benefic. Sunt foarte multe mituri despre sexul în timpul sarcinii, cele mai multe dintre ele însă nu au nicio legătură cu realitatea.

Iată mai jos câteva dintre cele mai comune mituri despre sex în timpul sarcinii:

MIT: Sexul dăunează fătului – cel mai des mit!

Fătul este protejat excelent în sacul amniotic, astfel că sexul în timpul sarcinii nu îi va dăuna, chiar dacă partenerul tău este bine dotat. Mitul conform căruia sexul dănează în sarcină există de foarte mulţi ani, însă nu există studii care să arate că într-o sarcină cu evoluţie normală acesta ar trebui evitat.

Cu toate acestea, este recomandat ca tu şi partenerul tău să folosiţi un prezervativ, mai ales deoarece sperma conţine o prostaglandină care poate genera contracţii.

Cele mai simple trucuri pentru a-i STÂRNI cheful de SEX

Secretele SEXUALE ale fiecărei zodii. AFLĂ ce îl incită cel mai mult!

Într-adevăr, sunt şi situaţii speciale în care sexul nu este recomandat în sarcină: dacă există risc de naştere prematură, dacă există scurgeri de lichid amniotic sau dacă ai diagnostic de placenta previa (placentă joasă).

Foto: Pinterest.com

MIT: Când faci sex în timpul sarcinii poate fi dureros

În principiu, acesta este doar un mit, însă trebuie să ştii că anumite poziţii sexuale îţi pot crea un anumit disconfort, mai ales după ce burtica se măreşte. Dacă adoptaţi poziţia misionarului în săptămânile 15-20, este foarte posibil să nu-ţi placă experienţa, însă dacă alegeţi poziţia doggy style, tu deasupra sau linguriţa este posibil să simţi o plăcere mai mare decât în mod obişnuit.

Orice durere care apare în timpul sexului trebuie comunicată doctorului care se ocupă de sarcina ta.

MIT:  Sângerarea de după sex este un semn că sarcina este în pericol

Din fericire, acesta este doar un mit. În timpul sexului, cervixul devine foarte moale şi sensibil şi este posibil să apară o mică sângerare fie în timpul sexului, fie după încheierea partidei. Acest lucru nu ar trebui să te sperie.

Cu toate acestea, dacă sângerarea persistă, este bine să te adresezi medicului tău, deoarece poate exista o zgârietură pe mucoasa colului uterin.

Mituri ciudate despre SEX care chiar sunt adevărate! Iată ce poți păți în timpul partidelor de sex

Lucrurile pe care doar femeile le cred sexy, NU și bărbații

Motivul pentru care e bine să faci sex în FIECARE noapte

MIT:  Nu ai voie să primeşti sex oral

Din fericire, nu este cazul ca partenerul tău să renunţe la a-ţi oferi această mică plăcere.

Cunnilingusul este o alternativă excelentă la sexul clasic, mai ales atunci când acesta din urmă devine incomod. Singurul lucru pe care partenerul tău trebuie să îl reţină este acela că nu trebuie să sufle aer direct in vagin (dacă îi trecea prin cap să facă așa ceva…).

Foto: Pinterest.com

MIT: Sexul anal este cea mai bună variantă

Mitul conform căruia sexul anal este o opţiune în sarcină nu se susţine. De fapt, medicii sfătuiesc viitoarele mămici să îl evite, mai ales dacă au hemoroizi, deoarece se pot alege cu infecţii bacteriene.

Travaliul nu este declanşat de o partidă de amor. Se poate declanşa oricând, dacă a venit sorocul.

Impactul greutăţii corporale asupra VIEȚII SEXUALE

Poziţiile ideale pentru partide de sex de lungă durată

MIT: Sexul poate induce travaliul

Dacă eşti aproape de momentul naşterii, travaliul se poate declanşa oricând, nu neapărat din cauza că ai făcut sex. Este adevărat că sexul, dar mai ales orgasmul, îţi poate da contracţii, însă nu trebuie să consideri că din cauza lui apare travaliul.

Foto: Pinterest.com
Comentarii: