NUTRITIE SANATATE

Modul neștiut prin care morcovii ajută la slăbit

Pe lângă faptul că previn sau ameliorează nictalopia, condiție cauzată de lipsa vitaminei A în organism, morcovii sunt esențiali pentru menținerea sănătății întregului organism.

CITEȘTE ȘI: Cum să mănânci cartofi și morcovi dacă suferi de diabet

Modul neștiut prin care morcovii ajută la slăbit

Morcovul este sinonim cu sănătatea ochilor și a vederii, dar pe lângă acest fapt știut de toți este important să știm că morcovii susțin și sănătatea trupului.

Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul acestuia previne și chiar ameliorează nictalopia, afecțiune ce se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă.

Consumul de morcovi asigură nutrienți importanți precum:

  • vitamina A, nutrient rezultat în urma procesului de absorbție și transformare a betacarotenului în timpul digestiei;
  • vitamina B6;
  • vitamina B7, cunoscută și sub numele de biotină sau vitamina H, implicată în metabolismul grăsimilor și al proteinelor;
  • vitamina K care joacă un rol esențial în procesul de coagulare al sângelui;
  • potasiu;
  • biotină (vitamina H) esențială în metabolismul proteinelor și grăsimilor;
  • antioxidanți.

Modul neștiut prin care morcovii ajută la slăbit

Consumați ca parte din feluri principale la mesele zilnice, morcovii contribuie la instalarea senzației de sațietateși scade aportul caloric consumat la mesele viitoare.

De asemenea, senzația de sațietate este atribuită și combinației de fibre și apă (până la 95%) pe care morcovul le conține.

Mai mult, morcovii susțin organismul în detoxifierea tractului digestiv, datorită conținutului de fibre. Astfel, sunt eliminate mult mai ușor toxinele care încetinesc procesul prin care are loc scăderea în greutate.

CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să mâncăm câțiva morcovi cruzi în fiecare zi? Efectul pe care îl au asupra circulației sângelui

Pentru a beneficia de aceste proprietăți ale morcovilor, este de preferat să îi consumi cruzi sau gătiți la o temperatură cât mai joasă. Sucul de morcovi este o alternativă bună atunci când vrei să-i furnizezi organismului cât mai multe fibre.

Comentarii: