LIFESTYLE

Momentul stânjenitor prin care a trecut președintele Americii în timpul unei ceremonii militare – VIDEO

Momentul stânjenitor prin care a trecut președintele Americii în timpul unei ceremonii militare. Joi, 1 iunie, președintele Joe Biden a căzut de pe o scenă după ce a înmânat diplome la Academia Forțelor Aeriene din Colorado.

Momentul stânjenitor prin care a trecut Joe Biden

În timp ce Biden s-a ridicat în picioare, a arătat spre un sac de nisip negru de pe scenă, indicând că s-a împiedicat de obiect.

Biden nu a suferit nicio urmare vizibilă, mergând fără ajutor până la locul său din tribune. Mai mult, el a fost văzut zâmbind și alergând spre mașina sa la încheierea ceremoniei.

Președintele nu a răspuns la întrebări despre acest episod în timp ce a plecat din Colorado, la aproximativ o oră după ce s-a împiedicat.

CITEȘTE ȘI: Obiceiul de la care nu se abate niciodată președintele rus! Iată rutina zilnică a lui Putin

Ca urmare a acestui incident, Casa Albă a declarat că președintele se simte bine după căzătură, transmite Bloomberg.com.

Cel mai vârstnic președinte

În vârstă de 80 de ani, cel mai vârstnic președinte din istorie intenționează să candideze pentru un al doilea mandat la alegerile de anul viitor. Joe Biden a mai avut și alte împiedicări în public, inclusiv căderea la pământ în timpul unei plimbări cu bicicleta anul trecut în Delaware.

Doar 32% dintre americani cred că Biden are o sănătate mentală bună

La începutul acestui an, în februarie, președintele SUA Joe Biden a primit un certificat de sănătate relativ bun, în urma controlului medical anual, deși a fost descoperită o leziune de cancer de piele, iar medicul prezidențial Kevin O’Connor a remarcat „artrita spinală” și mersul rigid al lui Biden.

„Mersul lui Biden rămâne rigid, dar nu s-a înrăutățit de anul trecut”, a scris O’Connor.

„După o analiză atentă… echipa a concluzionat că o mare parte din rigiditatea sa este de fapt rezultatul schimbărilor osteoartritice degenerative („uzură”) (sau spondiloză) ale coloanei sale vertebrale”, potrivit NYPost.com.

Biden ar avea 86 de ani dacă va termina un al doilea mandat de patru ani, iar vârsta sa se profilează ca un handicap.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu a lămurit dilema microbiştilor: cu cine ţine fostul preşedinte, dintre Steaua şi Rapid, şi câte cuburi de gheaţă pune în paharul cu whisky!

Un sondaj Washington Post-ABC publicat luna aceasta a arătat că doar 32% din public crede că Biden are acuitatea mentală necesară pentru a fi președinte.

Acuitatea sa mentală a fost pusă intens în evidență în luna septembrie a anului trecut, când a întrebat „Unde este Jackie?” și a căutat-o pe regretata reprezentantă Jackie Walorski, în ciuda faptului că a deplâns public moartea acesteia și chiar i-a sunat familia pentru a-și prezenta condoleanțele în luna august.

Comentarii: