AVERTISMENT

Acest articol conține imagini explicite. Te rugăm să confirmi că ai vârsta legală pentru a accesa articole cu conținut sexual.

Explicit RELATII

MOTIVELE pentru care partenera NU mai vrea să faceți sex

Foto: Pinterest.com

Sunt câteva motive evidente pentru care partenera ta ar putea să tot refuze să faceți sex. A avut o zi grea la serviciu, trebuie să facă față unui atac de anxietate sau depresie, nu și-a făcut cele opt ore de somn – în fine, înțelegi tu. Totul se rezumă la faptul că uneori, pur și simplu, nu are chef sau energie să se dezbrace și să fie sexy.

Dar cum libidoul unei femei e o chestiune foarte complexă, pot fi și alte motive, unele de care nici măcar tu sau ea nu sunteți conștienți că ar putea reprezenta probleme. Iată deci ce ar trebui să știți amândoi și ce ați putea face pentru a depăși problema, ne sfătuiește terapeutul sexual Mary Jo Rapini potrivit menshealth.com:

Ține supărarea

Dacă partenera ta e supărată pe tine, e cam greu să fie plină de dorință. „O femeie are nevoie să se simtă îndrăgostită de și conectată cu partenerul ei. Resentimentele pot fi un obstacol semnificativ”, spune Rapini. Tot ea sugerează să faceți ceva drăguț împreună, cum ar fi să mergeți la un film și apoi să vorbiți despre problema pe care o aveți. E o modalitate bună să spargeți gheața și să aveți o discuție sinceră.

Nu se simte prea grozav în corpul ei

Probabil că ăsta nu e cel mai surprinzător lucru de pe listă, dar merită luat în seamă. Ar putea să evite sexul datorită a ceva negativ ce ai spus tu despre corpul ei, sau pentru că are niște probleme fizice care o fac să nu aibă chef. (Iată șapte lucruri pe care ai putea să le faci ca să nu mai fie atât de concentrată pe sine în pat).

CITEȘTE ȘI: Ce se petrecea de fapt în haremul sultanilor. Adevărul șocant pe care serialele TV nu îl spun

Dacă ea vrea să facă niște schimbări care s-o facă să se simtă mai bine în propria piele, ai putea s-o ajuți și tu. De exemplu, ai putea să te oferi să gătiți împreună pentru a consolida legăturile dintre voi.

Ar putea fi din cauza anticoncepționalelor

E ușor să dai vina pe hormoni dacă nu e în toate apele ei. Dar dacă spune că de vină sunt pastilele anticoncepționale (și fie nu vrea fie nu poate renunța la ele), știi clar că ești condamnat a lipsă de sex!

CITEȘTE ȘI: De ce NU este indicat să spui ”sănătate!” cuiva care strănută

Ei bine, să nu ne grăbim! Un studiu din 2016 din Journal of Sexual Medicine arăta că pastila nu este un factor determinant al libidoului pentru cuplurile vechi. Factori care țin de natura relației sunt mai degrabă responsabili. Lecția ar fi că pastila nu influențează decisiv ce se întâmplă în dormitor, deci ai putea să te gândești la celelalte motive de pe lista asta.

Performanța ta nu mai e ca pe vremuri

Rapini vede multe femei în jur de 35 de ani care spun că partenerii lor sunt soți sau tați minunați, dar care nu sunt la fel de minunați în pat.

CITEȘTE ȘI: Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

„Le rog să evalueze cât e asta de important pentru ele”. Dacă amândoi vă doriți o familie, capacitățile de tată pot fi mai importante în momentul acesta. Și dacă asta ajunge să vă afecteze negativ viața sexuală pe termen lung? Întreab-o dacă ai putea schimba ceva sau dacă e ceva ce și-ar dori să încerce. E posibil ca ea să-și dorească doar ceva foarte simplu, precum un preludiu mai lung.

Sunteți de mult timp împreună

„Cu timpul nici măcar cei mai mari amanți nu rămân așa”, spune Rapini. „Poate vei fi uimit, dar în relațiile de lungă durată e mai probabil ca femeile să se plictisească”. Deschiderea de a încerca lucruri noi, cum ar fi să mergeți la întâlnire la un magazin de jucării sexuale sau să căutați împreună idei pe net pot să vă aducă experiențe noi și satisfăcătoare în dormitor.

Citește AICI mai multe despre relații.

Comentarii: