LIFESTYLE

Naționala de tenis de masă, cu ochii pe al treilea titlu european

Fetele din echipa națională de tenis de masă se pregătesc pentru cea mai tare competiție organizată în România, în ultimii 50 de ani, Europeanul pe echipe de la Cluj, care va începe marți.

Sportivele antrenate de Viorel Filimon vor ca titlul continental pe care l-au câștigat în 2019 să rămână acasă. Și în 2017 tot noi am luat aurul.

 „Aștept această competiție de când s-a anunțat că va avea loc la noi acasă, în România. Este o competiție de mare anvergură pentru noi și ne bucură că vin sportivi mari, la noi în țară”, anunță Eliza Samara.

Dana Dodean recunoaște că emoțiile sunt mari înaintea startului competiției. „Am așteptat foarte mult acest campionat european, mai ales când am aflat că se va ține la Cluj. Ne dorim să facem cel mai bun rezultat, Doamne-ajută, să reușim să aducem titlul acasă”, spune liderul echipei naționale feminine de tenis de masă.

Eliza Samara e convinsă că împreună cu celelalte fete din națională și cu publicul de partea lor vor putea să ridice pentru a treia oară la rând trofeul de campioane ale Europei la tenis de masă.

Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Cu părinții și rudele în tribună

Adina Diaconu o va avea în tribună, la Cluj, pe cea mai mare susținătoare.  „Mama va fi în sală,  ea și-a rezervat de foarte mult timp locul acolo și sper că îmi va da puterea atât mie cât și colegelor mele, ne va susține cum știe ea mai bine. E alături de mine la toate concursurile, mai puțin atunci când am jucat fără spectatori”, spune Adina.

Fetele noastre vor juca în grupă cu Italia și Belgia. Se putea mai rău. „Am avut noroc, am prins o grupă foarte bună cu Italia și cu Belgia, e foarte bine pentru noi”, mărturisește Andreea Dragoman.

Naționala feminină a României pentru Campionatul European pe Echipe de la Cluj este pregătită de antrenorul principal Viorel Filimon și de secundul Ionuț Seni, și le are în componență pe Eliza Samara, Bernadette Szocs Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Andreea Dragoman.

Comentarii: