SANATATE

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Activitatea care pune în funcțiune tot creierul – Poate preveni Alzheimer

Foto: providr.com

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Activitatea care pune în funcțiune tot creierul – Poate preveni Alzheimer.

Prof. Dr. Vlad Ciurea a transmis prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de socializare că recomandă tuturor să scrie cât mai mult de mână.

CITEȘTE ȘI: Vitamina de care creierul are mare nevoie: Previne Alzheimer

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Scrisul de mână

”Recomand tuturor să scrie cât mai mult de mână. Din păcate, tot mai mulți folosesc astăzi computerul, pentru că este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importantă. Pentru că mii și mii de celule nervoase lucrează la acțiunea de scriere.

Practic, participă tot creierul: emisfera dreaptă este cea artistică, a creativității, iar cea stângă a execuției. Când scriem, punem pe hârtie un gând, apoi îl formulăm cât mai succint. Este extraordinar cum tot creierul lucrează: mișcăm mâna, folosim ochii, degetele, ne concentrăm. Ca o locomotivă care se pune în mișcare. Este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului.

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: O bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer

Scrisul este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral. Pentru că scrisul creează legături, sinapse, iar celulele se activează. Și mai e ceva: scriind, îți vin idei, rezolvi probleme, te organizezi. Este o bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer.

Puțini știu, de exemplu, că doamna doctor Ana Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”, a scris și a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului. În peste o sută de țări.

CITEȘTE ȘI: Planta care calmează nervii și asigură un creier sănătos până la bătrânețe

Coresponda fie cu pacienți, fie cu colegi medici. Extraordinar!

Cititul, de asemenea, este obligatoriu. Vă mărturisesc că profesorul meu, Constantin Arseni, ne spunea mereu să citim, să citim. Și o făcea în stilul lui:

„Dacă un doctor nu pune mâna pe o carte timp de câteva luni, poate să se ducă cioban la oi!” Sănătate!”, a fost mesajul lui Vlad Ciurea de pe Facebook.

Comentarii: