NUTRITIE SANATATE

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Cea mai bună apă de băut – Mai ales pentru creier

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care e, de fapt, cea mai bună apă de băut.

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, celebrul medic neurochirurg, a vorbit despre cea mai bună apă pe care ar trebui să o bem ca să ne menținem sănătoși.

Potrivit medicului, apa alcalină este cea mai sănătoasă pentru organism, iar zahărul trebuie evitat cu orice preț. De asemenea, Vlad Ciurea susține că ceaiul și cafeaua sunt excelente pentru creier, însă nu în exces.

CITEȘTE ȘI: Sfatul cunoscutului neurolog Vlad Ciurea: Acestea sunt alimentele care mențin creierul sănătos

„Toate prăjelile, tot ce se face în ulei fierbinte, cărnăria, alimentele super condimentate”, a spus medicul despre alimentele nocive pentru creier.

„Creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, el înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar.

78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă.

Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine. Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Voltaire consuma 40 de cafele pe zi. Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte. Dumas la fel.

Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult.

Eu pledez pentru apă alcalină care să schimbe PH-ul, beți ceai verde și orice alt ceai, în general. Și cafea, dar eu pledez pentru dimineața, pentru că altfel nu mai dormi.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie: Cum să fii plin de energie la prima oră a dimineții – Rolul sistemului general nervos

Și un alt element foarte important este ciocolata. Sunt împotriva zahărului, deci ciocolata trebuie să fie cât mai amăruie! Dar eu sunt împotriva zahărului! Ciocolata este foarte bună pentru creier!”, a declarat medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Adrian Artene de pe Youtube.

Comentarii: