NUTRITIE SANATATE

Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Leguma care asigură un aport de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea organismului

Foto: Pinterest.com

Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Leguma care asigură un aport de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea organismului. Fasolea păstăi, fie că este de culoare verde sau albă, este o sursă inestimabilă de nutrienți. Cu un conținut minim de grăsimi, dar bogată în proteine, această legumă oferă o proporție echilibrată de nutrienți: aproximativ 3,5% carbohidrați, preponderent sub forma de fibre (2,5g la 100g produs).

De asemenea, se remarcă prin conținutul ridicat de apă și fibre, esențiale pentru sănătatea tractului digestiv și a întregului organism.

Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Leguma care asigură un aport de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea organismului

Pe pagina sa de Facebook, Dr. Mihaela Bilic, a evidențiat importanța și valorile nutriționale ale fasolei păstăi. Mesajul său transmite nu doar expertiza în domeniul nutriției, dar și pasiunea pentru alimentație sănătoasă și echilibrată. Prin menționarea acestui aspect, Dr. Mihaela Bilic subliniază rolul esențial pe care îl joacă această legumă în cadrul unei diete sănătoase.

CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Fructul care are efect antistres și scade tensiunea arterială

În cadrul postării sale, Dr. Mihaela Bilic evidențiază caracteristicile nutritive remarcabile ale fasolei păstăi. Aceasta subliniază nu doar valoarea sa nutrițională, ci și modalitățile variate în care această legumă poate fi integrată în dieta zilnică, oferind multiple beneficii pentru sănătate.

”Fasole păstăi…de orice culoare!Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde…sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă in principal și fibre in special, un pic de vit. C plus satisfacție maximă- nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă si fibre”, a transmis aceasta.

Mesajul transmis de către Dr. Mihaela Bilic pe platforma sa de socializare reflectă profunditatea cunoștințelor sale în domeniul nutriției și încurajează publicul să acorde atenție alimentației echilibrate și sănătoase. Promovând astfel de informații relevante și utile, Dr. Mihaela Bilic contribuie la educarea și conștientizarea publicului cu privire la importanța alegerilor alimentare sănătoase.

Dezvoltând subiectul, Dr. Mihaela Bilic evidențiază modurile versatile în care aceasta poate fi consumată, precum și beneficiile aduse organismului prin integrarea ei în dieta zilnică. Încurajând adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, mesajul său reflectă pasiunea și expertiza sa în promovarea unei alimentații corecte și benefice pentru sănătate.

Beneficii fasole păstăi

”Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe). Înapoi la fasolea verde!

Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame. Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește”, a scris dr. Mihaela Bilic.

Astfel, Dr. Mihaela Bilic aduce în atenția publicului nu doar aspecte nutriționale valoroase, ci și o abordare practică și inspirațională asupra importanței alimentației echilibrate în menținerea sănătății. Această abordare vine ca un răspuns constructiv și informativ la nevoile și preocupările actuale legate de nutriție și sănătate.

CITEȘTE ȘI: Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic recomandă un super-aliment: Săţios, bogat în proteine, fără grăsimi rele

Fasolea păstăi, fie că este proaspătă, congelată sau conservată, aduce un plus de nutrienți și culoare în farfuria noastră în orice sezon. Medicul Mihaela Bilic ne îndeamnă să profităm de versatilitatea și valoarea sa nutrițională pentru a vă bucura de preparate sănătoase și pline de savoare. Într-o alimentație echilibrată, această legumă aduce un aport valoros de substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea organismului.

”Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează și ne umple farfuria, indiferent de sezon. Profitați”, a încheiat aceasta, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii: