NUTRITIE SANATATE

Nutriţionistul Mihaela Bilic anunţă „descoperirea anului 2020”: Alimentul care ajută la tratarea bolilor grave

huffingtonpost.com

După cum susţine nutriţionistul, substanţa ce reprezintă „descoperirea nului 2020“ există în lapte şi în secreţiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism.

Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu recent pentru digi24.ro despre „descoperirea anului 2020” – lactoferina, o glico-proteină care „ar putea să fie peste Vitamina C”, după cum spune medicul nutriţionist.

Lactoferina peste vitamina C

„După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C. Poate puţini oameni ştiu – vitaminele au fost descoperite în anul 1900, deci de o sută de ani, iar acum pe piaţă, suplimentele cu vitamine fac o cifră de afaceri de o sută de miliarde de dolari pe an. Gândiţi-vă că această lactoferină este o glico-proteină din familia transferinelor. Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier. Ea există în lapte şi în secreţiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secreţiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive.

De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenţilor patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziţilor, agenţilor microbieni. Lactoferina vine şi ne asigură această protecţie.

CITEŞTE ŞI: Îndemnul nutriționistului Mihaela Bilic: Nu te feri de grăsime! Hrănește creierul

Efectul miraculos la lactoferinei

Toate studiile au arătat că la pacienţii care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer şi gastrită, afecţiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut. Au fost făcute multe multe studii care au arătat aceste efect miraculoase ale lactoferinei, fără niciun efect secundar sau efect de supradozaj.

De la Agenţia Europeană a Medicamentului, până la FDI-ul american, toată lumea a recunoscut fără niciun fel de reţinere că această lactoferină este miraculoasă. Avem efect imunostimulator, fură fierul agenţilor patogeni care nu se mai pot multiplica.

Deşi lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Şi s-au făcut studii pe ambele tulpini, ştiindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes.

Rezultatele studiilor sunt atât de încurajatoare, încât mi-e ciudă şi zic „de ce nu o folosim?”, „de ce nu am învăţat despre ea în facultate?”. Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade şi riscul de infecţie. Puţine lucruri m-au entuziasmat în cariera de medic.

CITEŞTE ŞI: Stil de viață echilibrat: Trucul oferit de nutriționistul Mihaela Bilic pentru a mânca mai puțin

Consumaţi lapte!

Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumaţi lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratementul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider. Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.

Dacă vrem să fim sănătoşi trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucăţică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse. Sfatul meu este să daţi organismului acel calciu, şi în acest fel o să-i daţi şi lactoferină“, a spus nutriţionistul Mihaela Bilic la Digi24.

Comentarii: