NUTRITIE

Supa minune, ușor de preparat acasă: Accelerează metabolismul şi te întinereşte

valeriesfood.md

Un metabolism accelerat nu numai ca iti ofera mai multa energie, insa te ajuta sa iti mentii si silueta. Apa fierbinte cu lamaie accelereaza procesul de digestie, dar stimuleaza si metabolismul. Totodata, lamaia este o sursa extraordinara de vitamina C, iar pielea ta are de castigat de pe urma acesteia, capatand o stralucire aparte.

Feniculul, pe de alta parte, este o sursa bogata de fibre, potasiu, acid folic si vitamina B6, ceea ce inseamna ca si el accelereaza metabolismul, dar ajuta in acelasi si la incurajarea procesului fiziologic normal de eliminare a toxinelor din organism.

Feniculul are o multime de alte beneficii pentru sanatatea organismului nostru, printre care: remedierea anemiei, ameliorarea indigestiei, tratarea constipatiei, tratarea diareei, intarirea sistemului imunitar precum si reglarea ciclului menstrual.

CITEŞTE ŞI: Probleme după masa de Crăciun? Remediile naturale pentru durerea de burtă

O supa pe baza de lamaie si fenicul este ideala pentru metabolism, dar si pentru frumusetea pielii, potrivit doc.ro. Usor de preparat, nutritiva si fara multe calorii, supa cu lamaie si fenicul trebuie incercata!

Pentru a prepara aceasta supa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa maruntita
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bulb de fenicul maruntit
  • 2 litri de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ardei rosu maruntit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • ¼ cana de marar tocat marunt

Mod de preparare

Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline, apoi caleste in el ceapa, usturoiul si feniculul pret de 5-7 minute, pana cand ingredientele se inmoaie.

CITEŞTE ŞI: COVID-19: Simtomele care persistă și după vindecare – La ce să fii atent

Pune apoi cei 2 litri de apa, sarea, ardeiul si mareste intensitatea focului de la aragaz. Dupa ce supa fierbe, lasa focul la intensitate minima si fierbe-o pret de o ora.

La final, adauga mararul, coaja rasa de lamaie si de portocala, dar si zeama de portocala, si serveste supa fierbinte.

Comentarii: