NUTRITIE SANATATE

Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie: Cele două alimente pe care corpul le transformă în grăsime

toiimg.com

Oricine are probleme cu greutatea ar trebui să restricționeze consumul unor alimente, pe care corpul le transformă în grăsime, când sunt consumate în exces.

Nu e nevoie să ne înfometăm sau să ținem diete restrictive atunci când vrem să slăbim, trebuie doar să ținem cont de câteva reguli simple.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Băutura care e ca o îmbățișare caldă pentru creierul tău – Ne facem mai deștepți și mai tineri

Zahăr

”Primul lucru pe care trebui să îl organizăm când avem kilograme în plus este prezența zahărului. Zahărul se duce în ficat și ficatul știe să facă din el efectiv grăsime, fructoza din zahăr nu poate fi consumată prin mișcare și atunci zahărul e principalul nostru dușman care ne schimbă metabolismul și ne face să acumulăm grăsime. Atenție, când zic zahăr, zic fructe în exces, zahăr ca atare și alcool”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pentru doctorulzilei.ro.

Cei mai buni aliați ai siluetei

Totuși, avem voie să mâncăm o bucățică de ciocolată sau un fruct pe zi, fără probleme. Sau dacă ne abținem o săptămână întreagă, în weekend putem să consumăm mai mult.

Făinoase

Al doilea dușman al siluetei o reprezintă făinoasele. Acestea se transformă în grăsime când sunt consumate în exces.

”Oricine care mănâncă mai mult făinos de o porție cât palma și nu face mișcare, nu are cum să nu se îngrașe. Iar făinoasele înseamnă și pâine neagră sau din cereale integrale care are la fel de multe calorii ca cea albă”, a cpmpletat dr. Bilic.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum scapi de constipație – ”Deblochezi evacuarea colonului”

Potrivit nutriționistului, cei mai buni aliați în cura de slăbire sunt proteinele, adică pește, carne, ouă. Însă, nu trebuie să ne transformăm viața într-o cură de slăbire și să facem lucrurile tolerabile.

Comentarii: