NUTRITIE

Nutriționistul Mihaela Bilic surprinde: Cartofii prăjiţi NU sunt nocivi. Alta este problema

foodstory.stirileprotv.ro

Rare sunt persoanele cărora nu le plac cartofii prăjiţi, datorită gustului deosebit.

Însă specialiștii atrag atenția cu privire la cantitatea pe care o consumăm.

„Cuvântul nociv e impropriu. Mâncarea, dacă e comestibilă, nu poate decât să fie bună de mâncat. Dacă copilul are probleme de greutate, atunci alimentele care sunt cu densitate calorică mare sunt mai puţin recomandate pentru copil.

CITEȘTE ȘI: Transformă banalii cartofi prăjiţi într-o delicatesă! Trei idei de încercat acasă

Toate lucrurile concentrate au volumul mic. Una e să ne umplem stomacul cu ciorbă, alta e să îl umpli cu caşcaval. Caşcavalul se mănâncă cu pâine pentru că e concentrat. Pot apărea capcane: să mâncăm prea mult din alimente extrem de concentrate. Unele alimente sunt bogate în apă şi aer, care dau densitate şi saţietate.

Dar sunt sărace în calorii, ciorba, laptele, de exemplu. Putem avea situaţia următoare: un copil slab va prefera alimentelte dietetice în mod instinctiv. Din ciorbă nu ai cum să creşti. E o chestiune de nuanţă.

Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de 4-5 ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă. Este mai hrănitor, dar unor copii nu le face bine la siluetă.

CITEȘTE ȘI: Cartofii te ajută să slăbești dacă știi CUM să-i prepari

Produsul nu e toxic, doza face otrava. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a explicat nutriținistul Mihaela Bilic la Adevărul LIVE.

Comentarii: