NUTRITIE

TRUCUL care ne ajută să evităm mâncărurile care îngrașă

Foto: bbc.com

Dacă vrem să slăbim, dar nu avem tăria să refuzăm o porţie de mâncare supercalorică, acum există un truc. Trebuie să mirosim mâncarea două minute.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI simple pentru a-ți stimula organismul să îți TRANSFORME grăsimile în energie

Nasul nostru are 400 de receptori olfactivi, care percep aproximativ un trilion de mirosuri diferite. Nu e de mirare că atunci când trecem pe lângă un fast-food, ni se face imediat foame. Creierul este bombardat cu stimuli, iar mâncărurile grase sunt şi cele mai apetisante şi greu de refuzat. Însă există un leac pentru pofte, spun oamenii de ştiinţă ai Universităţii Florida de Sud, scrie site-ul THECUT.COM

La experimente, participanţii care au fost expuşi mirosului de fursecuri timp de 30 de secunde şi-au dorit şi mai mult să le mănânce. Dar, dacă timpul a fost prelungit la două minute, nu doar că nu şi-au mai dorit aceste dulciuri, dar au ales fructe în schimb. Aceleaşi rezultate au apărut şi la testele cu pizza şi mere.

CITEȘTE ȘI: Cum se întreţin corect TERMOPANELE. TRUCURILE pe care constructorii NU ţi le spun

Creierul nostru nu îşi dă seama de unde provine plăcerea, spun experţii, aşa că se simte recompensat şi apare senzaţia de saţietate. Cel mai important, corpul nu se îngraşă.

Comentarii: