LIFESTYLE

O altă legumă cultivată în Dăbuleni devine celebră

Foto: Facebook.com

Obişnuiţi-vă să întrebaţi şi de cartofi dulci de Dăbuleni, nu doar de lubeniţe. Oltenii încep să prindă gustul profitului stors din legume exotice, aduse din Coreea. Cartofii dulci sunt un soi colorat, bogat în zaharuri sănătoase, şi preferat de mulţi copii. Avantaj şi pentru părinţi, şi pentru fermieri: preţurile ajung la 10 lei kilogramul.

Tort, ruladă sau prăjitură cu multă cremă. Deserturile sunt pregătite din cartofi dulci, în inima Olteniei. Inginerii de la staţiunea de cercetare Dăbuleni încearcă să îi convingă pe fermerii din zonă de calităţile nebănuite ale acestei legume.

„Am fiert cartof dulce din mai multe soiuri, am pregătit o cremă tot din cartof dulce fără zahăr cu puţină smântână, unt. Şi apoi am asamblat practic tarta”, afirmă Adriana Ciucă, angajat Staţiunea Dăbuleni, pentru digi24.ro.

Imobiliarele, din nou atractive: semnele din piața imobiliară

Avertisment pentru fumători: Ţigările care provoacă mult mai rapid apariţia cancerului

Pericol pentru consumatori: O îngheţată extrem de cunoscută, SCOASĂ de pe piaţă

Cartoful dulce din Coreea a găsit dulce viaţa din solul Olteniei şi s-a obişnuit repede şi cu clima. Fratele mai colorat al tradiţionalei legume de la noi este bogat în sodiu şi vitamina A, iar 100 de grame de cartof dulce copt sau fiert are puţin peste 100 de calorii şi 12 grame de zaharuri.

Foto: Pinterest.com

A început să fie cultivat experimental acum patru ani în Dolj, pe un hectar. Suprafeţele s-au extins, iar acum inginerii de la staţiunea de cercetare se aşteaptă la producţie record.

„Din experienţele recoltate ne-am făcut un calcul şi iese la 20 de tone”, afirmă Gheorghe Coteţ, inginer Staţiunea Dăbuleni.

CE analize TREBUIE să facă o femeie la 20, 30, 40 și 50 de ani

Care sunt alimentele cu carbohidrați ce conțin CELE MAI PUȚINE calorii

Care măsline sunt MAI BOGATE ÎN GRĂSIMI, în funcție de culoarea lor

Dacă lucrurile stau aşa înseamnă că leguma exotică rodeşte mai bine decât cartoful nostru.

Iar în condiţiile în care este şi de patru ori mai scump decât cei tradiţionali, poate fi o sursă bună de profit.

Aşa că nu vă miraţi dacă la hipermarket veţi găsi cartofi dulci, soi coreean, crescuţi la Dăbuleni.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: