NUTRITIE SANATATE

Oamenii de știință: Fructul care te salvează de diabet

Foto: Pinterest.com

Diabetul este una dintre cele mai insidioase boli. Pacienții diagnosticați cu ea trebuie să respecte o dietă care să mențină stabil nivelul de zahăr din sânge. Nu numai ei, ci și oricine dorește să se protejeze de diabet trebuie să includă în dieta sa o nucă.

Nucile protejează împotriva diabetului

Nucile sunt salvarea de diabet – aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică Harvard, situată în Boston. Potrivit acestora, consumul regulat al acestei nuci reduce riscul apariției insidioasei boli. Ei au reușit să demonstreze că riscul de diabet de tip 2 este redus cu 25% în cazul consumului regulat de nuci.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii de la Harvard recomandă: Cum să slăbești cu ajutorul nucilor

Studiul efectuat de oamenii de știință americani s-a dovedit a fi destul de amplu. La el au participat 140.000 de femei americane cu vârsta de peste 35 de ani. Cele care au consumat nuci de două-trei ori pe săptămână au fost mai puțin predispuse să dezvolte diabet.

Potrivit oamenilor de știință, chiar și porțiuni mici din nuci (cu condiția ca ele să fie incluse în mod regulat în alimentație) pot crea o apărare puternică împotriva diabetului, care a devenit o adevărată epidemie în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI: Efectul benefic al nucilor: Cum protejează sănătatea celor care au avut cancer la sân

Potrivit statisticilor, boala afectează mai ales persoanele cu vârsta de peste 40 de ani. Diabetul este adesea însoțit de obezitate.

Comentarii: