featured LIFESTYLE

Oana Lis cere ajutor de la stat pentru Viorel: `Voi depune dosar pentru o asistentă`!

Ajuns la 78 de ani, fostul primar general al Capitalei în perioada noiembrie 1998- iunie 2000 e copleșit de bătrânețe, dar mai ales de boli. Măcinat de diabetul care i-a provocat pareză și chinuit de sechelele AVC-urilor din trecut, Viorel Lis a trecut și prin Covid, și printr-un infarct în martie.

Ultimii cinci ani au fost crunți. Au dus-o pe Oana, soția mult mai tânără care i-a stat mereu alături, în stare să iasă public și ceară ajutor. Donații, bani care să o ajute să-i asigure tratamentul și traiul zilnic. Lis se deplasează doar în scaun cu rotile, iar cea mai mare frică a lui e să nu ajungă la azil.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

„Știu că unii își duc părinții, soții, la azil. Tot mai mulți ajung acolo, uite și Arșinel a ajuns! Eu nu condamn, nu judec pe nimeni! Probabil că, dacă cineva e cu Alzheimer ,e foarte greu să te descurci cu el. Poate să dea drumul la aragaz, uită, mai știu eu ce se întâmplă?! E un pericol pentru el și pentru ceilalți.

Și, într-adevăr, e foarte scump să vina medicul acasă, să vina terapeuții acasă. Dar se poate! O să depun și eu dosar pentru ajutor de la Stat pentru Viorel, să-i iau o asistentă. E foarte greu să le fac eu pe toate!

Mă lupt cu Viorel că el mai și cade, e trist, ce să facem! Nu mă lasă inima cu azilul, dar vom vedea, depinde cum înaintează boala la Viorel!”, a declarat Oana Lis, pentru Click!

 

 

 

 

 

 

Comentarii: