LIFESTYLE

Olimpicul David Popovici strânge bani pentru copiii cu autism!

David Popovici, puștiul minune al natației românești, care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 100 metri liber, nu este doar extrem de talentat, ci are și un suflet pe măsură!

Puțină lume știe, că sportivul se implică în actele de caritate. Luna aceasta el va înota într-o cursă caritabilă. „Încercăm să strângem bani pentru copiii cu autism, încercăm să le facem rost de pregătire și terapie în apă.

Avem nevoie de o sumă substanțială. Pe 19 iunie înotăm pentru ei.”, anunță David Popovici, sportiv calificat la Jocurile Olimpice în proba de 100 metri liber. 

David a moștenit această latură sensibilă de la mama sa. „Când eram mic, mama lucra la un Centru de Copii cu Autism, și când eram în vacanță, mă lua de multe ori cu ea la serviciu. De mic mi-a plăcut să petrec timp cu ei și să mă joc cu ei”, mărturisește tânărul sportiv.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

„Nu credeam că e adevărat”

Proaspăt calificat la Jocurile Olimpice, tânărul rememorează momentul obținerii biletului de Tokyo. „Nu prea am știut ce să simt… După o primă privire m-am uitat în tribună și am văzut că sunt câțiva oameni cu mâinile ridicate care țipă, îi auzeam vag.

Atunci am știut că e real, numai că a trebuit să mă întorc de mai multe ori cu privirea la tabelă să pot să mă conving pe mine. Nu credeam că e adevărat”, povestește David.

Care dezvăluie că, după calificare, nu a apucat să sune pe nimeni. „Pur și simplu, nu puteam, telefonul îmi era bombardat de mesaje și de telefoane. Cred că primul mesaj deschis a fost cel de la prietenul meu cel mai bun, apoi le-am răspuns mamei și prietenei mele”, mai spune înotătorul.

Deși e atât de tânăr, sportivul și-a făcut planul de bătaie pentru calificarea la Jocurile Olimpice de… mult. „Am găsit o poză pe facebook-ul mamei, cu un tort de la ziua mea de naștere, pe care era scris Tokyo 2020, practic de la 11 ani, aparent mi-am setat asta”, adaugă David Popovici.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: