REVIEW

Operația surprinzătoare care te poate ajuta să te lași de fumat

Dacă una din hotărârile tale pentru anul 2018 este de a te lăsa de fumat, avem vești bune pentru tine. Rezultatele unui studiu au indicat că a-ți planifica să-ți faci o operație estetică ar putea fi cheia diminuării sau chiar a renunțării la fumat în următorii ani după operație. Studiul a fost făcut pe 85 de fumători care urmau să sufere operații de liposucție, sâni sau lifting facial. La cinci ani de la operație, 40% dintre pacienții participanți la studiu au renunțat parțial la fumat, un sfert dintre aceștia renunțând, în cele din urmă, în totalitate.

CITEȘTE ȘI: Tensiune arterială MARE? Scădeți-o prin… alimentaţie!

NU vei mai putea conduce mașina dacă suferi de aceste boli. Nou proiect al Ministerului Sănătății

Care e motivul?

Majoritatea chirurgilor plasticieni cer pacienților lor să nu mai fumeze deloc cu cel puțin două săptămâni înainte de operație. Și asta pentru a grăbi vindecarea, pentru a ajuta la coagularea sângelui și la alte aspecte ce țin de operație. Unul din lucrurile cele mai grave ce se pot întâmpla în perioada post-operatorie din cauza fumatului este vasoconstricția – strâmtorarea vaselor sanguine și reducerea afluxului de sânge.

Această soluție surprinzătoare legată de problema dependenței de nicotină ar putea fi exact ce ai nevoie pentru a te lăsa de fumat într-un mod natural. Nu doar fumatul este dăunător, ci și nicotina în sine. Nu e de ajuns ca pacienții să nu mai fumeze, ei nu au voie să folosească nici gumă, nici plasture de nicotină.

CITEȘTE ȘI: Recomandări inedite ale medicilor: Ce se întâmplă dacă îţi pui ceapă pe gât înainte de culcare

Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat

Binențeles că beneficiile renunțării la fumat sunt nenumărate și depășesc sfera vindecării. În urma studiului s-a remarcat o scădere a complicațiilor post-operatorii la pacienții care au renunțat complet la fumat. Pielea lor a început să arate mai bine, având mai puține riduri și arătând mai tineri.

Comentarii: