SANATATE

Tensiune arterială MARE? Scădeți-o prin… alimentaţie!

Foto: Pinterest.com

Unele alimente au capacitatea de a scădea tensiunea arteriala, iar unele dintre acestea sunt foarte eficiente si extrem de putin cunoscute ca avand aceasta capacitate.

In afara de usturoi, banane si cereale integrale, cunoscute pentru capacitatea lor de a scadea tensiunea arteriala, mai sunt si alte alimente care au acest efect pozitiv asupra organismului.

 

O mana de stafide pe zi iti va scadea tensiunea, asa ca este bine sa le alegi in locul altor gustari nesataoase si cu multe calorii. Stafidele sunt eficiente daca le vei consuma in fiecare zi, intr-o singura repriza, eventual in prima parte a zilei sau la micul dejun.

CITEȘTE ȘI: 

PENTRU BĂRBAȚI/ În formă și FĂRĂ un abonament la sală? Află CUM

Ce mașini preferă europenii în 2017. Trendul auto în 2018

Cel putin un fruct de kiwi pe zi, dar ideal doua reduc tensiunea arteriala. Primele fructe au avut un efect clar asupra tensiunii, probabil datorita faptului ca au luteina, un antioxidant puternic.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea

Mazarea, bananele si alte alimente bogate in potasiu au capacitatea de a reduce in mod natural tensiunea arteriala. Alimentele care contin cantitati considerabile de potasiu au capacitatea de a stabiliza presiunea sanguina mai mult decat suplimentele luate de la farmacie.

Comentarii: