SANATATE

Pericol uriaș: Iată când nu trebuie să ignorăm un nas care curge

antena3.ro

Cei cărora le place să ignore nasul care curge până la urmă își riscă grav sănătatea, afirmă otolaringologul și foniatristul rus Anna Kolesnikova.

Potrivit medicului, inflamația din nas se manifestă ca un simptom sau ca o boală separată. În absența unui tratament adecvat, se poate răspândi în tot corpul, iar apoi va trebui să vă întindeți pe masa de operație. Rinosinuzita este de obicei însoțită de congestie nazală prelungită și secreții nazale – cu aceste semne trebuie doar să vizitați un specialist ORL.

CITEȘTE ȘI: Îți curge nasul imediat ce te-ai trezit? Când nu e vorba despre răceală

„Inflamație a sinusurilor paranazale există atunci când curgerea nasului durează mai mult de zece zile sau după ameliorare există o deteriorare a sănătății, o creștere a curgerii nasului, o creștere a temperaturii în a cincea sau a șaptea zi și după aceea”, spune Anna Kolesnikova, potrivit drave.to.

Pot fi afectate celulele maxilare, frontale, bazilare sau etmoidale

Fără intervenție, procesul inflamator se va răspândi în tot corpul. Prin osul distrus, infecția va trece în țesuturile oculare sau în cavitatea craniană, iar meningita și abcesele cerebrale sunt foarte greu de tratat.

CITEȘTE ȘI: Îți curge nasul? Culoarea mucusului dezvăluie cât de grav ești bolnav

O altă consecință gravă este arahnoidita, sau inflamația vaselor care căptușesc creierul. Aici doar un chirurg va ajuta, relatează specialistul.

Comentarii: