NUTRITIE SANATATE

Planta care arde grăsimile și absoarbe gazele

thehealthy.com

Planta care arde grăsimile și absoarbe gazele. Ghimbirul nu este doar delicios. Gingerolul, o componentă naturală a rădăcinii de ghimbir, aduce beneficii motilității gastrointestinale – viteza cu care alimentele ies din stomac și continuă de-a lungul procesului digestiv.

Consumul de ghimbir încurajează o digestie eficientă, astfel încât alimentele nu zăbovesc atât de mult timp în intestin.

CITEȘTE ȘI: Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul

Planta care arde grăsimile și absoarbe gazele – Ghimbir

„În Evul Mediu se spunea că este un trimis al zeilor. Ghimbirul este o plantă, o rădăcină care acum se folosește în întreaga lume.

Rețetă de ceai delicios:

  • radem o linguriță de ghimbir, turnăm o cană de apă clocotită
  • lăsăm la infuzat 3 minute. Nu mai mult pentru că devine extrem de iute.
  • când ceaiul este aproape rece, deci călduț, adăugăm puțină miere și lămâie.

În primul rând, ghimbirul are acțiune antivirală. Stimulează sucurile digestive, ca să putem asimila mai repede alimentele, să le putem digera. Absoarbe gazele de la nivelul mucoasei intestinale. Favorizează digestia, ajută digestia.

Putem să-l folosim în fiecare zi. El are acele imuno-modulatoare, are acțiune antivirală foarte puternică, chiar pe tipuri de virusuri haemophilus influenzae care dau în proporție de 80% bolile de tract respirator.

Și hreanul, și ghimbirul și muștarul acționează foarte bine”, a spus Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapie.

Este ghimbirul antiinflamator? Studiile arată că este posibil, pentru că ghimbirul conține peste 400 de compuși naturali, iar unii dintre aceștia sunt antiinflamatori.

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului

1. Ameliorarea stării de greață.

Încurajarea golirii stomacului poate ameliora disconfortul provocat de greața provocată de:

  • Chimioterapie. Experții care lucrează cu pacienți care primesc chimioterapie pentru cancer, spun că ghimbirul poate atenua greața post-tratament, și fără unele dintre efectele secundare ale medicamentelor anti-nausată.
  • Sarcina. De generații întregi, femeile au lăudat puterea ghimbirului de a ușura „grețurile de dimineață” și alte stări de greață asociate cu sarcina. Chiar și Academia Americană de Obstetrică și Ginecologie menționează ghimbirul ca fiind un remediu nonfarmaceutic acceptabil pentru greață și vărsături.

2. Balonare și gaze

Consumul de ghimbir poate reduce fermentația, constipația și alte cauze ale balonării și gazelor intestinale.

CITEȘTE ȘI: Planta tropicală care îţi vindecă ficatul. Se găseşte sub formă de extract în farmaciile din România

3. Uzura celulelor

Ghimbirul conține antioxidanți. Aceste molecule ajută la gestionarea radicalilor liberi, care sunt compuși ce pot deteriora celulele atunci când numărul lor crește prea mult, potrivit dcmedical.ro.

Comentarii: