SANATATE

Plantele de care ai nevoie pentru un colon curat: Elimină toxinele și au grijă de intestine

Colonul are o funcție importantă în corp, extrage apa și sarea din excremente înainte ca acestea să fie eliminate în mediul exterior din organism. Din acest motiv, curățarea colonului este necesară pentru ca organismul nostru să funcționeze ceas. Ce putem Face? Există remedii naturale care ne pot ajuta foarte mult.

Secretul pentru curățarea colonului! Aceste remedii naturale sunt perfecte
Curățarea colonului este necesară pentru ca organismul nostru să funcționeze bine, însă nu ai nevoie de anumite medicamente pentru că natura ne ajută.

Există însă remedii naturiste pentru curățarea colonului, consumul de anumite infuzii. Acestea au proprietăți de detoxifiere și ajută colonul să nu să se îmbolnăvească, potrivit healthline.com.

CITEȘTE ȘI: Alimentul care previne cancerul de colon. Cât de des trebuie consumat pentru a reduce la jumătate riscul de cancer

Plantele, ajutor pentru curățarea colonului

Ceaiul din ulei de mentă

Menta este planta pe care o adoră toată lumea. Are o mulțime de proprietăți și beneficii, majoritatea fiind pentru tractul digestiv. Efectele mentei, ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților, concomitent având grijă de intestine, potrivit doctorulzilei.ro. Pentru a avea parte de beneficiile enumerate mai sus, trebuie să faci un ceai dintr-o linguriță de ulei de mentă, și să-l consumi o dată pe zi. Uleiul de mentă îl poți găsi cu ușurință în magazinele naturiste.

Ceaiul de anason

Funcțiile digestive și inflamațiile se vor trata dacă veți bea ceai de anason. Această infuzie îți va proteja colonul și intestinele, iar digestia și absorbția nutrienților va fi cu mult mai bună. Trebuie doar să beți o ceașcă de ceai de anason după masa principală a zilei. Se pune o linguriță de plantă, la o cană de apă fiartă și se lasă la infuzat.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie este un remediu benefic pentru întreg organismul și ajută în cazul multor boli. Acest ceai se prepară foarte simplu. Ia câteva flori de păpădie și pune-le într-o cană cu apă clocotită, după care îl lași la infuzat pentru 10 minute. Se recomandă de băut după masă, chiar și după micul dejun sau prânz.

CITEȘTE ȘI: Cât de important este să ai o floră intestinală sănătoasă: Te păzește de diabet și cancer de colon

Ceaiul de mușețel

Acest ceai este extraordinar de benefic atât pentru interior, cât și pentru exterior. Consumul ceaiului de mușețel reduce inflamațiile, vindecă și revitalizează. Se recomandă o ceașcă pe zi, pentru detoxifierea colonului și buna lui funcționare. Cel mai bine este dacă vei bea acest ceai dimineața.

Comentarii: