SANATATE

Poți avea o memorie mai bună și fără pastile: Trucul care te ajută să-ți crești capacitatea de a ține minte lucruri cu 15%

englishharmony.com

Un gest simplu poate imbunatati memoria cu pana la 15%, spun cercetatorii de la Universitatea Waterloo din Canada.

Puzzle-urile si cuvintele incrucisate sunt doar cateva dintre practicile care imbunatatesc memoria. Totusi, pentru a oferi creierului un impuls, oamenii de stiinta ne recomanda un truc mult mai simplu.

Citirea cu voce tare

Cercetatorii de la Universitatea din Waterloo din Canada au publicat recemt in revista „Memory” ca citirea cu voce tare poate creste abilitatile de rememorare cu pana la 15%.

CITEȘTE ȘI: Nu vei mai uita nimic important: Opt obiceiuri care îţi asigură o memorie perfectă

In cadrul studiului, ei au provocat 95 de participanti sa testeze patru metode pentru a invata informatii scrise: citind in tacere, auzind pe altcineva citind, citind cu voce tare si ascultand o inregistrare a propriei lecturi.

Creștere de până la 15% a vitezei de învățare

Rezultatele lor? Participantii care au citit cu voce tare informatiile au aratat cele mai bune rate de memorare si reproducere – o crestere de cinci pana la 15% a vitezei de invatare, de fapt.

CITEȘTE ȘI: Medicii americani avertizează: Obiceiul banal care îmbătrînește creierul și generează pierderi de memorie

„Spuneti informatiile pe care doriti sa vi le amintiti cu voce tare si veti avea o probabilitate mai mare de a retine si reproduce a datelor. Da, este atat de simplu!”, a spus psihologul si co-autor al studiului, Colin MacLeod.

Cercetatorii cred ca efectul combinat al vorbirii si al audierii, numit „efectul de productie”, permite creierului sa salveze informatiile in amintirile noastre pe termen lung.

Comentarii: