SANATATE

Poți scăpa de durerea de cap fără pastile: Remediul natural la îndemâna oricui

Foto: Pinterest.com

Durerile de cap sunt o afecțiune foarte frecventă, pe care majoritatea oamenilor o vor experimenta de multe ori în timpul vieții lor. Principalul simptom al unei dureri de cap este o durere în cap sau în față. Aceasta poate fi pulsatilă, constantă, ascuțită sau surdă.

Durerile de cap pot fi tratate cu medicamente, insă există și alte trucuri naturiste împotriva lor.

Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dureroase din lume. Până la 75% dintre adulții din întreaga lume au avut o durere de cap în ultimul an.

Durerile de cap reprezintă o cauză majoră de absenteism de la locul de muncă și de la școală. De asemenea, ele afectează viața socială și de familie. Pentru unii oameni, lupta continuă cu durerile de cap poate duce la un sentiment de anxietate și depresie.

CITEȘTE ȘI: Atenție la durerea de cap pe partea stângă: Problemele de sănătate pe care le-ar putea semnala

Cum putem scăpa de durerile de cap fără medicamente

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre modalitatea simplă prin care putem scăpa de durerile de cap fără a mai lua medicamente.

„Leacul este simplu. De pildă, eu, în această perioadă, am avut dureri de cap. M-au ajutat foarte mult, inclusiv pe sinusuri, compresele cu apă sărată, cu apa la temperatura camerei, nu se fierbe. Să nu fie prea călduță.

Se cumpără apă distilată sau apă normală pe care o fierbem și când ajunge la temperatura camerei e bună”, a spus Lidia Fecioru.

În ceea ce privește modul de preparare al leacului pentru durerea de cap, Lidia Fecioru a spus că: „la un litru de apă se pun trei linguri de sare rase, fără vârf. Așa, concentrația de sărat este de 9%. Nu trebuie să fie foarte foarte tare, dar nici foarte slabă”.

CITEȘTE ȘI: Ce indică de fapt durerea de cap: Semnele că ascunde o altă problemă de sănătate

„Se iau tifoane, puse în mai multe rânduri și legate compresă la încheieturile mâinilor, pe burtă. O putem pune inclusiv pe burtă și când avem o colită intestinală, când avem o durere de intestine sau infecție urinară. Putem ține compresa de seara până dimineața iar deasupra compresei să punem o bucățică e piele, de blană, orice, dar nu folie.

Compresele mai pot fi puse pe frunte, pe ceafă, pe umeri. Ne ajută foarte, foarte, mult. Sunt nemaipomenite”, a completat ea.

Comentarii: