LIFESTYLE

Povestea fenomenală a… fenomenului David Popovici! A ajuns la bazin de nevoie

David Popovici n-a luat vreo medalie la Tokyo, însă a fost la 2 sutimi de secundă de un bronz în prima din cele două finale pe care le-a prins la „liber”. Dar nu performanțele l-au făcut remarcat, cât mai ales stilul, maturitatea și detașarea cu care a privit la 16 ani competiția majoră a planetei.

La înot, David a ajuns practic trimis de medicii, care la 4 ani l-au diagnosticat cu scolioză. Pare clieșu, dar a fost dragoste la prima vedere între copil și viteza din apă.

A fost mai mult decât terapie, părinții l-au dus la inițiere, la „Lia Manoliu”, acolo unde i-a avut pe Bogdan Stroe și pe Bogdan Manea, iar apoi a urmat întâlnirea cu antrenorul Adrian Rădulescu.

„Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total”, a rememorat pentru gsp.ro, la Tokyo, Rădulescu.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMETUL medicilor pediatrii: NU îți mai lăsa copilul să facă ASTA!

Pandemia l-a ajutat să meargă la Jocurile Olimpice

Practic, pentru sportivul care a făcut senzație fără să câștige ceva, pandemia a venit cu cel mai bun lucru care i se putea întâmpla.

David a făcut baremul în acest an, iar dacă Jocurile Olimpice s-ar fi organizat după programul normal, tânărul de 16 ani n-ar mai fi ajuns.

„Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viaţa de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeţi pe stradă, salutaţi-mă.

Părinţii mei sunt nişte părinţi cum ar trebui să fie toţi, au crescut doi copii cu bun simţ, pe mine şi pe fratele meu”, a spus Popovici, care a fost premiat astăzi de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

 

 

 

Comentarii: