LIFESTYLE

Povestea lui Niță, portarul care i-a oprit pe nemți să ne calce-n picioare

Florin Nita si İlkay Gundogan in meciul de fotbal dintre Romania si Germania, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial 2022, desfasurat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 28 martie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Meciul cu Germania, pierdut de la limită de România, deși nemții au tras ca pe front la poarta noastră, a propus un erou. Pe portarul de la Sparta Praga, Florin Niță, pentru care deși a trecut și pe la FCSB unde a apărat vreo 4 sezoane, nimeni n-a avut ochi pentru el.

Și cum Dumnezeu nu întârzie, ci vine mereu la timp, bărbatul de 33 de ani a fost felicitat și remarcat chiar de cel mai mare portar în activitate, Manuel Neuer. Niță a lăcrimat când la flash-interviu a fost întrebat cine l-a susținut cel mai tare înaintea partidei cu Germania.

”Soția!”, a spus Niță, pe care o știe de la 18 ani și care îi stă alături încă de atunci. Pe Laura a avut timp să o cunoască și mama lui, care a pierit atunci, după o lungă suferință.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

”Ambalam cozonaci!”

În adolescență, Florin a rămas orfan. Orfan, pentru că mult înaintea mamei sale, se dusese și tatăl lui. Avea cinci ani când a luat viața-n piept. Fără părinți, fără vreun sprijin. ”N-o aveam decât pe sora mea!”, a mărturisit chiar cel care avea să ajungă portarul naționalei.

Mergea la antrenamente doar în teniși, când alții aveau ghete cu crampoane, și era nevoit să-și pună pungi, chiar dacă degetele îi degerau de frig. Bumbescu i-a fost antrenor și și-a amintit cum îi strângea pe toți în vestiar și le spunea că doar unul-doi va ajunge fotbalist de clasă dintre ei.

”Dă, Doamne, să fiu eu ăla!”, își spunea în gând Florin, care printre antrenamente, și pentru a-și ajuta mama bolnavă, muncea pe unde apuca, luându-și în serios rolul de stâlpul familiei.

„Am lucrat chiar și la o fabrică de cozonaci, ambalam cozonaci. Nu e nici o rușine să muncești, să câștigi bani, să ai un drum în viață.

Eram o mână de om pe străzi, în frig. Mergeam cu ceva bănuți în mână să-mi iau de mâncare. Mă știau toți din Chiajna”, a mai povestit Niță pentru gsp.ro.

Apoi, s-a stins și mama lui. Care n-a mai apucat să vadă că viața fiului s-a schimbat radical: e om însurat, cu doi copii, și de-acum un fotbalist celebru.

 

 

Comentarii: