SANATATE

Practici exerciții fizice de intensitate ridicată? Vezi la ce BOALĂ GRAVĂ te expui!

Foto: Pinterest.com

Durerile musculare reprezintă un simptom obișnuit după o ședință de exerciții de intensitate ridicată. Însă, când durerile devin foarte puternice, acestea pot anunța o afecțiune care îți poate pune viața în pericol.

Dacă experimentezi dureri, amețeală, greață după un antrenament intens, este posibil să suferi de rabdomioliză, o afecțiune rară și, de multe ori, fatală. Această boală poate fi provocată de exercițiile de intensitate ridicată, avertizează specialiștii. Rabdomioliza se produce când musculatura este lucrată puternic, fibrele sunt distruse și eliberează conținutul toxic în sânge. Substanțe eliminate dăunează rinichilor și provoacă dureri, inflamație și, în anumite cazuri, cedarea organelor.

Deși această afecțiune este întâlnită des în profesii care presupun muncă fizică intensă, medicii susțin că a crescut și numărul spitalizărilor în cazul celor care se antrenează intens în sala de gimnastică, în special al celor care fac spinning.

Foto: Pinterest.com

Un astfel de caz este cel al Christinei D’Ambrosio care a ajuns la spital după o ședința de spinning. Femeia a avut dureri și amețeală după ședința de exerciții, însă a pus simptomele pe seama lipsei de antrenament.

Poziţiile ideale pentru a face sex cu un bărbat foarte ÎNALT

Trăsăturile personalităţii tale în funcţie de zodie

Adevărul despre personalitatea ta: Cum afli totul cu ajutorul ochilor

„Am crezut că este o reacție normală a corpului, având în vedere că a fost prima ședință de antrenament,” a povestit Christina pentru New York Times. Însă, în zilele care au urmat, durerile Christinei au devenit mai puternice, urina a căpătat o culoare închisă și stările de greață s-au intensificat. Din fericire, medicii au intervenit la timp și recuperarea a fost totală.

Într-un studiu publicat de The American Journal of Medicine, 46 de cazuri de rabdomioliză au fost diagnosticate de aceeași echipă de medici, toate provocate după cursuri de spinning, 42 dintre pacienții fiind la prima ședință de antrenament.

Reglează-ți METABOLISMUL cu ajutorul băilor cu sare marină

ATENȚIE! Băuturile răcoritoare îți PROVOACĂ foame

„Cursurile de spinning sunt un antrenament grozav. Însă nu reprezintă o activitate pe care să o începi la o intensitate ridicată,” spune Alan Coffino, unul dintre medicii care au condus studiul.

Comentarii: