REVIEW

Prelungeşte viaţa maşinii de spălat: Gestul de care depinde funcţionarea acesteia

idealhome.co.uk

Majoritatea oamenilor stiu ca uscatorul de rufe este prevazut cu un filtru de scame si se asigura ca il curata regulat. Oare cati stiu, insa, ca si masina de spalat are un filtru asemantor acre trebuie si el curat periodic?

Filtrele din masina de spalat capteaza orice, de la scame si fire de par, pana la reziduuri mai mari si chiar monede si sarme. Pentru buna functionare a masinii de spalate, filtrele trebuie mentinute curate si curatate periodic. Un filtru murdar poate scurta perioada de viata a masinii de spalat si scade randamentul acesteia, potrivit acasa.ro.

Semne ca trebuie curatat filtrul de la masina de spalat

Masina de spalat este unul dintre obiectele moderne necesare intr-o casa. Aceasta iti face viata mai usoara, pana cand nu mai functioneaza corespunzator. Daca observi ca hainele au un miros neplacut dupa spalare si ca prezinta urme de scame si pete, inseamna ca a sosit momentul sa faci unele verificari.

CITEȘTE ȘI: Semnele care îți arată că mașina de spălat se va defecta și ce poți face pentru a evita acest lucru

Daca masina ta de spalat nu mai curata hainele la fel de bine ca la inceput, s-ar putea sa fie o eroare de utilizare, dar, la fel de probabil este faptul ca ceva nu mai functioneaza la fel de bine. Primul lucru pe care il poti face este sa verifici filtrul masinii de spalat si sa il cureti.

Pozitionarea filtrului unei masini de spalat

Pentru a curata filtrul unei masini de spalat ar trebui sa stii unde este pozitionat. Cea mai rapida modalitate de localizare a filtrului de pe masina ta de spalat este sa consulti manualul sau cartea de utilizare. Daca nu mai ai acces la acest manual sau carte de utilizare, poti incerca sa descoperi singur unde este pozitionat. Sunt doar cateva locuri in care ar trebui sa cauti:

  • In partea din fata a masinii de spalat, in spatele unei mici trape sau a unui capac;
  • La capatul furtunului de evacuare;
  • Sub cuva masinii de spalat;
  • De-a lungul marginii superioare a tamburului masinii de spalat.

Daca nu l-ai gasit, este posibil ca masina ta de spalat sa nu aiba deloc un filtru. Cele mai noi modele de masini de spalat, de inalta eficienta, se bazeaza pe un filtru aflat in pompa de evacuare. Acest filtru se curata singur, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de nici o alta interventie la finalul ciclului de spalare.

CITEȘTE ȘI: Sfatul specialiștilor: Cum să cureți în interior mașina de spălat ca să-i prelungești viața

Curatarea filtrului de la masina de spalat

Combinatia de detergent, praf, par si scame poate infunda destul de repede filtrul unei masini de spalat. Un filtru infundat limiteaza eficienta si randamentul masinii de spalat si poate genera in timp depuneri de scame pe hainele spalate, dar si o evacuare mai putin performanta.

Cel mai rapid mod de curatare a filtrului masinii de spalat presupune scoaterea acestuia din masina si inmuierea in apa fierbinte. In acest mod se vor slabi depunerile de reziduuri care se vor putea indeparta mai usor. Daca nu poti scoate filtrul, foloseste o perie pentru a-l curata. Unele filtre de masini de spalat sunt de unica folosinta, asa ca, in loc sa il cureti, poti sa il arunci si sa il inlocuiesti cu un filtru nou.

Comentarii: