REVIEW

Semnele care îți arată că mașina de spălat se va defecta și ce poți face pentru a evita acest lucru

Masina de spalat a devenit in aceste timpuri de nelipsit din aproape orice gospodarie urbana si nu numai. Pe langa faptul ca ne usureaza destul de mult munca, ne elibereaza si o parte din putinul timp liber pe care il avem la dispozitie. Insa, asa cum bine stiti, masinile de spalat nu sunt nemuritoare. Chiar daca respectam cu sfintenie acele recomandari care sa prelungeasca viata masinilor de spalat, uneori se intampla ca acestea sa mai clacheze.

Este important sa stim sa „citim” masina noastra de spalat, astfel incat sa ne dam seama cand aceasta este pe punctul de a avea nevoie de o reparatie. De multe ori, daca reusim sa identificam problemele din timp, reparatia devine mult mai usoara si mai putin costitoare.

CITEȘTE ȘI: Foloseşti GREŞIT maşina de spălat? Topul greşelilor care îţi distrug hainele

Cum ne dam seama ca masina de spalat e aproape de a se defecta?

Nu dizolva detergentul

Unul dintre principalele semne pe care masina de spalat ni le ofera este atunci cand aceasta nu mai reuseste sa dizolve detergentul solid, potrivit masterservice.ro. Acest semnal ne poate duce cu gandul la doua probleme. Fie nu se mai poate ajunge la o temperatura optima pentru dizolvare, fie masina nu mai are capacitate de a trimite apa in compartimentul dedicat detergentului.

Masina de spalat se deplaseaza

Un alt semn mai mult decat vizibil pe care masina ni-l da este atunci cand aceasta incepe sa se deplaseze de pe loc atunci cand este pusa in functiune. Uneori, piatra din interiorul masinii care permite centrifugarea ei nu mai este atat de bine centrat, fapt care este posibil din cauza slabirii bratelor de sustinere. Miscarea aceasta necontrolata a masinii trebuie sesizata imediat, deoarece va strica destul de repede masina. Singura varianta este de a apela la un service masini de spalat Bucuresti!

CITEȘTE ȘI: Sfatul specialiștilor: Cum să cureți în interior mașina de spălat ca să-i prelungești viața

Consuma mai mult curent sau apa

Nu in ultimul rand, trebuie sa ne alarmam atunci cand masina de spalat, sau orice alt aparat electrocasnic, incepe sa consume mai mult curent electric sau mai multa apa. Prin acest consum mai mare de resurse, masina de spalat ne arata ca a ajuns aproape la epuizare si ca nu mai poate face lucrurile ca inainte!

Atunci cand astfel de semnale apar, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa apelezi la un service masini de spalat.

Comentarii: