NUTRITIE SANATATE

Preparate sănătoase și gustoase cu texturi interesante obținute din vinete coapte

Suntem din nou în fața provocării de a găti preparate sănătoase, gustoase și sățioase pentru apropiați, dar timpul limitat ne obligă să alegem rețete rapide, cu puține ingrediente pentru a acorda o importanță mai mare lucrurilor care nu suportă amânare.

Am ales astăzi o rețetă ușoară și rapidă, iar lucrul care mă satisface cel mai mult este că preparatul meu este sănătos și cu puține calorii.

CITEȘTE ȘI: Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas

Preparate sănătoase și gustoase cu texturi interesante obținute din vinete coapte

Chiar dacă vânăta crudă nu are un gust prea plăcut, atunci când este gătită, devine fragedă, cu o aromă complexă și o textură interesantă.

Ingrediente:

  • 2-3 vinete
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper
  • 50 ml suc de roșii
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • susan
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură oțet
  • 2 linguri sos sweet chilli
  • 50 ml sos de soia

Mod de preparare:

Spălăm bine vinetele și le ștergem cu șervețele de bucătărie, apoi le feliem pe lungime, până aproape de codițe.

Punem sare și piper peste fiecare felie și le așezăm în tavă, pe foaia de copt.

Presărăm deasupra puțin ulei de măsline și introducem vinetele în cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru 45 de minute.

În timpul acesta, ne ocupăm de sos.

Într-o crăticioară punem jumătate de cană de apă la încălzit, iar când apa fierbe adăugăm zahărul brun, sucul de roșii, usturoiul mărunțit, sosul de soia, oțetul și sosul sweet chilli.

Lăsăm să fiarbă tot sosul pentru 2 minute, apoi îl dăm deoparte.

Când vinetele sunt coapte, le scoatem pe un platou și turnăm sosul deasupra, să le acopere.

Tăiem ceapa verde mărunt și o punem peste sos, apoi presărăm semințe de susan.

CITEȘTE ȘI: Rețeta domnească de vinete în panko

Deși au puține calorii, vinetele conțin vitamina C și K și sunt bogate în fibre și antioxidanți, care aduc numeroase beneficii organismului.

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de substanțele dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi.

După cum vedeți, aveți motive suficiente să consumați vinetele, datorită beneficiilor pe care acestea le au asupra organismului nostru.

Comentarii: