LIFESTYLE

Președintele Biden bolnav? Ce se ascunde în spatele afirmației care a pus omenirea pe jar

Un videoclip în care președintele american Joe Biden afirmă într-un discurs că are cancer a creat miercuri alarma pe rețelele de socializare. Domnul Biden a vorbit în timpul unei vizite la o fostă fabrică de mină de cărbune din Somerset, Massachusetts, pentru a discuta despre noi ordine executive pentru combaterea schimbărilor climatice.

Deși remarca părea obișnuită, Casa Albă a clarificat rapid că președintele se referea la tratamentul pentru cancerul de piele pe care l-a luat înainte de a-și prelua funcția în ianuarie anul trecut.

Domnul Biden discuta despre daunele cauzate de emisiile de la rafinăriile de petrol când a făcut referire la casa din copilărie din Delaware și a spus:

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a declarat preşedintele american Joe Biden, în timpul unui discurs pe tema încălzirii globale.

CITEȘTE ȘI: Atacul Antoniei la Buhnici: una dintre femeile frumoase ale României și-a pus poze cu vergeturile pe Instagram

De îndată ce clipul a apărut pe Twitter, mulți utilizatori au vrut să știe dacă comentariul a fost o altă gafă sau o confirmare.

„Joe Biden tocmai a spus că are cancer, așa că lucrurile merg foarte bine astăzi”, a comentat un utilizator. „Joe Biden are cancer sau demență?” a postat pe Twitter un alt utilizator.

Casa Albă a adus clarificări

Casa Albă a clarificat miercuri afirmația aparentă a președintelui american Joe Biden că are cancer, spunând că se referă la un diagnostic de cancer de piele pe care l-a primit înainte de a deveni președinte, care a fost remediat.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că președintele se referea la cancerele de piele non-melanomice care au fost îndepărtate înainte de a-și prelua mandatul.

CITEȘTE ȘI: Pe el l-a părăsit Jennifer Lopez ca să se mărite cu Ben Affleck! Ce a spus Alex Rodriguez

Un rezumat al stării de sănătate a președintelui publicat în noiembrie spunea că Biden a avut „mai multe tipuri de cancer de piele localizate, non-melanomic eliminate” înainte de președinția sa, adăugând că nu există „zone suspecte pentru cancer de piele în acest moment”. Nu au fost necesare biopsii, a adăugat acesta.

„La asta se referea președintele”, a spus Bates pe Twitter.

Comentarii: