LIFESTYLE

Preşedintele Iohannis, căsnicie de peste 25 de ani! Singurul minus, Carmen şi Klaus nu au putut avea copii, de ce nu au adoptat

Am scris despre Viorica Dăncilă că pentru a-şi creşte fără remuşcări băiatul adoptat de bebeluş a renunţat să mai aibă proprii copii biologici, deşi avea doar 26 de ani atunci. Întrebarea firească pe care mulţi alegători şi-au pus-o imediat a fost de ce Klaus Iohannis, contracandidatul lui Dăncilă şi actualul preşedinte al statului, nu a înfiat şi el un copil.

Drama personală a actualului cuplul de la Cotroceni nu încape îndoială că e greu de discutat şi dezbătut. La fel de greu de descifrat este cum nişte dascăli care au educat generaţii de copii nu şi-au călcat pe inimă şi nu au adoptat şi ei un copil, dacă nu au putut să facă.

Explicația pe care Klaus Iohannis a oferit-o, când s-a înscris prima dată în cursa electorală: că el și soția au ales să investească în imobile ca urmare a faptului că nu au copii! Şi a fost întoarsă şi interpretată în diverse feluri de către adversarii politici ai lui Iohannis.

Citeşte şi: Cu cât vor SĂ CREASCĂ chiria pentru Castelul Peleș! Suma uriașă pe care ar cere-o statului român Custodele Casei Regale

A ales politica

Actualul șef al statului a lămurit atunci că el şi soţia lui nu pot face copii. Şi că a fost un moment greu, mărturisind că i-a luat foarte mult până s-a împăcat cu ideea. Cât despre afirmaţia sa care a stârnit vîlvă, Iohannis a reacţionat.

Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a dezvăluit Iohannis, care apoi a trebuit să explice de ce nu a ales să adopte.

Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii: