SANATATE

Problemele cu tensiunea arterială pot fi prevenite: Obiceiurile care reduc riscul, fără să apelați la medicamente

sigridspinnox.com

În urmă cu circa 20 de ani, medicii mai credeau în faptul că creșterea tensiunii arteriale este un fenomen normal, odată cu înaintarea în vârstă. Astăzi, însă, părerea specialiștilor este cu totul alta.

Din ce în ce mai mulți tineri au început să se plângă de hipertensiune arterială. Drept urmare, de la primele semne de hipertensiune arterială este necesar să se ia măsuri. Stilul de viață în astfel de situații nu este mai puțin important ca administrarea medicamentelor.

Alimentaţia sănătoasă

În primul rând, trebuie să faceți modificări în dieta obișnuită. Este necesar să se reducă consumul de sare și grăsimi animale, să se înlocuiască pâinea albă cu cea din cereale integrale și să se consume mai multe legume și fructe, precum și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

CITEȘTE ȘI: Cum să scazi tensiunea arterială natural: Alimentul care poate elimina toxinele din organism

Alimentele bogate în potasiu și magneziu sunt deosebit de benefice

Potasiul este conținut în banane, portocale, cartofi, iar sursele principale de magneziu sunt legumele verzi, cerealele integrale, nucile și fasolea.

Reduceți cantitatea de sare

În primul rând, nutriționiștii le recomandă să nu consume semipreparate și cârnați, care conțin prea multă sare și potențiatori de aromă, care sunt nocivi.

Ceaiurile și anumite ierburi acționează aproape ca medicamente, scăzând semnificativ tensiunea arterială

De exemplu, ceaiul de hibiscus conține substanțe vasodilatatoare. Acest ceai vă poate înlocui cafeaua de dimineață.

Mișcarea, alergarea, mersul pe jos, înotul, dansul

Activitatea fizică moderată ajută la antrenarea inimii și a vaselor de sânge și reduc tensiunea arterială. Pentru a obține efectul maxim, distribuiți uniform sarcinile: 20 de minute pe zi sunt suficiente. Cu toate acestea, înainte de a începe exercițiile fizice, trebuie să consultați un medic.

Ținerea unei mingi de tenis în mână

Un fapt absolut uimitor: ţinerea unei mingi de tenis în mână timp de zece minute poate scădea tensiunea arterială. În timpul acestui exercițiu, punctele din palme sunt masate.

Planificați-vă timpul de relaxare

Din cauza stresului și oboselii cronice, nivelul hormonilor de stres crește, la fel și nivelul din sânge. Zece minute de meditație pe zi pot face diferența – încercați diferite tehnici pentru a găsi cea care funcționează.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul cardiologului: Ce semnale transmite organismul dacă ai tensiune prea mică sau prea mare

Scapați de sursele negative de stres constant din viața dvs

Fie că este vorba de un program de lucru încarcat, ambuteiaje sau treburi casnice. Ar trebui să vă gândiți cum puteți schimba situația sau chiar să solicitați ajutorul unui psiholog.

Comentarii: