REVIEW

Reguli în bucătărie: Ce NU e bine să depozitezi în dulapul de sub chiuvetă

familyhandyman.com

De obicei spatiul de sub chiuveta devine un loc pe care evitam sa il privim pentru ca ajungem sa il umplem usor cu foarte multe obiecte, ceea ce ingreuneaza pastrarea ordinei. Acolo ascundem stive de prosoape de bucatarie, consumabile pentru spalatul veselei, bureti vechi, materiale de curatare, pungi de hartie reciclate si multe altele.

Astfel, dulapul de sub chiuveta de la bucatarie este locul ideal pentru a incepe curatenia si organizarea. In acest proces va trebui sa tinem cont de faptul ca sunt 5 lucruri pe care nu trebuie nicioadata sa le depozitam acolo. Haideti sa vedem care sunt acestea.

Consumabilele de uz casnic suplimentare

Nu ar trebui sa tinem sub chiuveta de la bucatarie sacii de gunoi, consumabilele pentru masina de spalat vase, detergentul de vase si orice alte produse de uz casnic suplimentare, pe care inca nu le folosim. Ele ar trebui duse intr-o alta zona de depozitare pentru a nu supraaglomera spatiul de sub chiuveta de la bucatarie, recomanda acasa.ro.

CITESTE SI: Știi cât de DES trebuie să speli chiuveta?

Produsele chimice dure

Ocazional este posibil sa avem nevoie de un produs de curatare puternic, cum ar fi inalbitorul. Dar aceste substante chimice ar trebui depozitate in siguranta in garaj sau in subsol si nu sub chiuveta de la bucatarie. Astfel ele nu vor fi la indemana copiilor si, totodata, vor sta departe de alte obiecte de uz casnic.

Produsele inflamabile

Lista produselor inflamabile include solventii, diluantii, solutiile de lustruit, vopselurile si unele produse de curatare. Ele pot lua foc in anumite conditii si ar fi mult mai sigur sa fie depozitate cat mai departe de bucatarie. Cauza cea mai des intalnita pentru incendii o reprezinta carpele uleioase ramase in urma aplicarii lacurilor, in special cele care contin seminte de in, sau pe baza de ulei de in.

Prosoapele de bucatarie si pungile de hartie

Desi este foarte comod si convenabil, aceste articole nu trebuie depozitate sub chiuveta. Os curgere a chiuvetei le-ar distruge. Ele ar trebui depozitate intr-un dulap din apropiere sau in oricare alt loc la care am avea acces usor.

Produsele folosite impotriva gandacilor si a insectelor

De fapt, orice produs care are un posibil continut toxic, trebuie sa stea cat mai departe de bucataria ta. Aici se incadreaza, desigur, toate produsele destinate combaterii daunatorilor si chiar pastilele sau produsele pentru tinerea la distanta a tantarilor si a insectelor. Acestea le vei depozita in garaj sau in subsol, cat mai departe de copii si de bucataria ta.

Ce poti depozita sub chiuveta

Totusi, spatiul de sub chiuveta de la bucatarie este un spatiu generos pe care il poti folosi pentru a depozita cateva lucruri pe care este necesar sa le ai la indemana. Acestea pot fi instrumentele de organizare (suporturile, instrumentele, agatatorile, carligele, cosurile, etc.), produsele de curatat folosite (otetul distilat, detergentul pentru vase, bureti, perii, lavete, etc.) si chiar un mic stingator de foc.

CITESTE SI: Regula de aur în bucătărie: Ce să NU arunci în chiuvetă

Trebuie insa sa te asiguri ca toate aceste produse sunt in perfecta ordine, sa inlocuiesti periodic consumabilele care pot retine bacterii (buretii, lavetele si periile de curatat) si sa faci curatenie saptamanal in acest spatiu.

Comentarii: