NUTRITIE

Mâncarea ca medicament: Legumele care elimină toxinele din corp

Foto: Pinterest.com

De multe ori auzim că mâncarea poate fi un foarte bun medicament. Natura ne oferă ingrediente uimitoare şi gustoase care, de multe ori, au rolul de a amliora anumite afecţiuni sau chiar de a le vindeca. Viteza şi stresul în care cei mai mulţi dintre noi trăiesc zilnic, coroborate cu un regim alimentar nesănătos, au ca efect o proastă funcţionare a ficatului. De aceea, o cură de detoxificare este binevenită, iar natura ne oferă alimente uimitoare care să o facă şi sănătoasă, şi gustoasă!

1.Varza

Varza este acum în plin sezon, este versatilă şi are puţine calorii. Curăţă ficatul, reduce colesterolul şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal. Varza roşie o întrece în beneficii pe sora sa, varza albă, potrivit clickpoftabuna.ro. Conţine o cantitate mare de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: Elixirul din cămară! Toate lumea trebuie să cunoască adevărul despre zeama de varză şi incredibilele sale beneficii

2. Castraveţii

Castraveţii au efect diuretic, de aceea sunt ideali într-o cură de detoxificare. Incluzându-i în dieta ta, ei ajută organismul să elimine toxinele, dar, în acelaşi timp, te menţin hidratat.

Ceapa şi usturoiul stimulează ficatul să producă enzime, aducând o mulţime de beneficii întregului organism precum eliminarea reziduurilor din stomac. Totodată, consumul regulat de usturoi reglează nivelul colesterolului.

3. Sfecla roşie

Sfecla roşie este şi ea o legumă de toamnă, însă o găsim din belşug în tot sezonul rece. Sfecla este una dintre cele mai sănătoase legume, putând fi folosită cu uşurinţă în preparate sărate, dulci şi în diverse băuturi. Este un bun remediu în afecţiuni ale ficatului şi stomacului, deoarece conţine minerale care au rolul de a curăţa profund ficatul.

4. Leurda

Din familia usturoiului, leurda este şi ea o plantă-medicament. Din păcate, sezonul ei este scurt şi o găsim doar primăvara, însă atunci ar trebui să profităm la maximum şi să facem o cură de detoxificare cu verdeţuri. Leurda este un detoxifiant puternic şi purificator al sângelui şi stimulează activitatea hepatică şi secreţia biliară.

5. Spanac

De spanac te poţi bucura mai mult, căci are două sezoane: primăvara şi toamna. Este bogat în săruri minerale, calciu, potasiu, fosfor, vitaminele A, B, C, este un excelent remineralizant, cu proprietăţi depurative (de eliminare a toxinelor). Totodată, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi biliare.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre broccoli: De ce este una dintre cele mai importante legume şi cum trebuie să o alegi

6. Broccoli

Broccoli conţine sulforafan, un compus care scoate toxinele şi chimicalele din corp. Pentru ca el să-şi păstreze nutrimenţii, ar trebui să-l consumi crud, în salate, sau să nu-l găteşti mai nult de 2-3 minute.

Comentarii: