REVIEW

Reguli noi pentru turiștii români – Țara în care românii sunt INTERZISI

cotidianul.ro

Reguli noi de călătorie pentru turiștii români, în contextul evoluției îngrijorătoare a epidemiei la noi în țară, cu creșteri mari de la o zi la alta a numărului de cazuri.

De aceea, anumite state au luat măsuri cu privire la cetățenii români.

Unul dintre ele chiar a pus România pe lista neagră a ţărilor ai căror cetățeni nu mai pot intra în scop turistic.

CITEȘTE ȘI: Vacanță în străinătate alături de copii? Lista actelor necesare pentru a scoate un minor din țară

Cipru nu mai primește cetățeni români.

România este pe al doilea loc la numărul de infectări cu noul coronavirus, după Luxemburg.

Ministerul de Externe de la București a fost informat că România a fost inclusă pe o aşa-anumită listă a statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Astfel, românii nu vor mai putea să meargă în scop turistic în Cipru, iar în cazul în care călătoresc din alte motive, perioada de izolare de 14 zile va fi obligatorie.

Testul COVID obligatoriu

Tot Ministerul de Externe a anunțat că testul pentru COVID este obligatoriu și pentru cei care merg cu avionul în Grecia, nu numai pentru cei care veneau pe cale rutieră.

CITEȘTE ȘI: Pleci în vacanță? Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare și indigestiile

Testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte, iar cei care nu au avut timpul necesar înainte de plecare vor fi testați marți și miercuri, la sosire pe aeroporturile elene, iar de mâine sunt noi condiții de acces și în Austria pentru persoanele care vin din România. A fost diminuată perioada de valabilitate a testului pentru coronavirus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile. Măsurile vor fi valabile cel puțin până la 30 septembrie.

Comentarii: