SANATATE

Remedii naturale: Plantele care ajută la vindecarea infecțiilor urinare şi uterine

Foto: Pinterest.com

Te numeri printre persoanele pentru care zilele de menstruaţie sunt un chin? Sau infecţiile urinare sunt frecvente şi nu ştii la ce soluţii să apelezi? Farmacia naturii îţi vine şi de această dată în ajutor.

Sub formă de băi, de ceaiuri sau de infuzii, tratamentele naturiste pentru afecţiunile femeieşti sunt eficiente, fără reacţii adverse, şi pot fi folosite ca adjuvante pe lângă tratamentele clasice, prescrise de medicii specialişti.

Coriandru pentru menstruaţii abundente

Dismenoreea, adică menstruaţia abundentă, poate fi ameliorată cu ajutorul remediilor pe bază de boabe de coriandru. Acestea calmează inflamaţiile uterine şi sunt de ajutor în cazul dereglărilor hormonale, care au ca rezultat sângerări în exces în timpul menstruaţiei.

Mod de preparare: infuzezi trei-patru grame de seminţe de coriandru în 200 de ml apă fierbinte.

După cinci minute, strecori seminţele şi adaugi peste infuzie o linguriţă cu miere. Bea două căni de infuzie pe zi, începând cu trei-patru zile înainte de menstruaţie, precum şi în timpul acesteia, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Secreții vaginale puternice: De ce NU ar reprezenta neapărat un semn de boală

Coada-calului, bună împotriva cistitei

Pe lângă tratamentul prescris de medic, poţi grăbi vindecarea cistitei, adică a infecţiei urinare, cu ajutorul ceaiului de coada-calului. Această plantă are efect diuretic şi, astfel, grăbeşte eliminarea bacteriilor din tractul urinar.

Mod de preparare: pui o lingură cu vârf de frunze uscate de coada-calului în 200 ml apă, laşi să clocotească un minut, apoi acoperi şi mai laşi la infuzat unu-două minute. Strecori şi îndulceşti cu miere, dacă doreşti.

Bea trei-patru căni pe zi pe toată durata simptomelor şi una-două zile după ce au dispărut.

Gălbenelele şi salvia îmblânzesc menopauza

Sunt atât de multe stări şi simptome prin care trece o femeie la menopauză, iar acestea pot varia de la o persoană la alta. Însă, pentru unele dintre cele mai frecvente, cum ar fi bufeurile sau durerile de sâni, există remedii naturale. Tulburările de somn, bufeurile şi transpiraţiile nocturne pot fi combătute cu ajutorul infuziei de salvie.

Mod de preparare: pui două linguriţe de frunze uscate de salvie în 500 ml de apă, laşi să fiarbă şapte minute, apoi strecori şi consumi ceaiul pe parcursul zilei. De asemenea, durerile de sâni din timpul menopauzei pot fi ameliorate dacă masezi constant bustul cu cremă de gălbenele.

Varză împotriva hemoroizilor

Apar în special în timpul sarcinii, din cauza presiunii din zona abdomenului şi a schimbărilor hormonale, dar hemoroizii sunt frecvenţi şi la persoanele mai în vârstă, care au un tranzit intestinal lent. Pentru hemoroizii externi, cele mai recomandate sunt cataplasmele cu varză, pentru că acestea au rolul de a reduce inflamaţia.

Mod de preparare: zdrobeşte o frunză de varză şi aplic-o în zona hemoroizilor, de două-trei ori pe zi, timp de două luni. Totodată, pentru a grăbi vindecarea, poţi face şi băi de şezut. Combină trei linguri de scoarţă de stejar cu trei litri de apă, fierbe două-trei minute, lasă la răcorit, apoi fă câte o baie de şezut la trei zile, timp de 15 minute.

CITEȘTE ȘI: Tulburări menstruale: 10 motive pentru care îți întârzie ciclul

Urzica reglează ciclul menstrual

Una dintre cauzele infertilităţii feminine o reprezintă menstruaţia neregulată, însă un remediu pentru echilibrarea raportului de estrogen-progesteron este urzica. Acestea contribuie la eliminarea excesului de estrogen din organism, ceea ce ajută la corectarea dezechilibrului, şi contribuie la tonifierea uterului, pregătindu-l pentru o sarcină.

Mod de preparare: infuzează o linguriţă de frunze uscate de urzică în 200 ml de apă firbinte, lasă cinci minute, apoi strecoară şi bea câte o cană pe zi.

Comentarii: