SANATATE

Remedii pentru desfundarea urechilor: Soluțiile propuse de un medic ORL

Foto: Pinterest.com

Acumularea de ceară vă poate înfunda urechile şi afecta auzul într-un procent mai mic sau mai mare. Vă prezentăm mai jos câteva soluţii simple pentru desfundarea urechilor în mod natural, soluţii ce vă ajută să evitaţi disconfortul cauzat de această problemă.

După cum spune medicul ORL Silviu Mihăescu, ”urechile se înfundă, în general, fie din cauza unei infecţii formate în partea superioară a sistemului respirator, fie din cauza acumulării de ceară şi formării unui dop. Contactul cu apa poate înfunda urechea”.

Atunci când simţiţi că urechile dumneavoastră au acumulat ceară (înainte să se înfunde de tot), puteţi folosi mai multe remedii pentru desfundarea urechilor în mod natural.

CITEȘTE ȘI: Țiuitul în urechi: Semnul unei afecțiuni care se tratează greu

Alcool cu oțet

Una dintre soluţii este aceea de a amesteca alcool şi oţet în părţi egale. Lăsaţi capul într-o parte şi puneţi câteva picături în ureche prin intermediul unei pipete. Lăsaţi remediul să acţioneze timp de 4-5 minute. Puneţi după aceea o bucăţică de vată în ureche şi reveniţi la poziţia verticală.

Ulei de măsline cu apă caldă

Iată şi o altă soluţie naturală pentru desfundarea urechilor prezentată de fitoterapeutul Raluca Mihăilescu: ”Amestecaţi câteva picături de apă caldă cu ulei de măsline sau ulei pentru bebeluşi. Aplecaţi urechea şi lăsaţi soluţia să acţioneze timp de cinci minute. După aceea, cu un prosop moale, îndepărtaţi fluidul în exces ce iese din ureche. Clătiţi-vă cu apă călduţă pentru a înmuia ceara şi ştergeţi-vă uşor”.

Baie cu aburi

În caz că urechile înfundate au drept cauză o răceală sau sinuzită, o soluţie la îndemână este o baie cu aburi. Inhalaţi vaporii pentru a vă descongestiona urechile şi nasul. Adăugaţi câteva picături de lavandă sau eucalipt în apa care se evaporă. Apoi, suflaţi nasul de mai multe ori, pentru a elimina mucusul în exces şi pentru a uşura respiraţia.

CITEȘTE ȘI: Senzația de urechi înfundate: Când să te îngrijorezi

Apa oxigenată

Un alt remediu este reprezentat de apa oxigenată. Puneţi câteva picături în ureche, în timp ce staţi întins cu urechea în sus.

În caz că urechile nu se desfundă nici cu aceste remedii, de care nu trebuie să abuzaţi, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Comentarii: